Daphne van Meurs

Ik ben Daphne van Meurs (2001) en kom uit Boxtel. Ik heb mijn eindstage afgerond bij FMC Verzijden. Wellicht bent u mij dus al eens tegengekomen binnen de praktijk in een grijs shirtje. In juni 2022 ben ik afgestudeerd aan de Fontys hogeschool en mag ik mij vanaf heden fysiotherapeut noemen.

 

Ik ben basis fysiotherapeut. U kunt dus bij mij terecht voor de meeste klachten. Binnen mijn opleiding heb ik mijzelf door middel van mijn minor wervelkolom, verdiept in het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom. Daarnaast heb ik binnen de opleiding veel kennis en kunde opgedaan over het menselijk lichaam én de klachten die in de spieren, pezen en gewrichten kunnen ontstaan.

Tevens heb ik me tijdens mijn afstudeeronderzoek verdiept in schouderklachten bij bovenhandse sporters en hier ook een preventieprogramma voor ontwikkeld.

 

Ik heb me nog niet gespecialiseerd in bepaalde klachten binnen de fysiotherapie. Mijn interesse ligt hier wel omdat ik als fysiotherapeut graag mezelf wil blijven ontwikkelen om zo de beste zorg aan de cliënt te kunnen geven. Het leukste aan het vak fysiotherapie vind ik om de cliënt te helpen om zijn of haar doelen te behalen.

 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen te ondernemen, een gezellig terrasje te pakken of een festivalletje hier en daar. Ook vind ik het belangrijk om sportief bezig te zijn. Ik beoefen de sport volleybal en ben in de zomer ook af en toe te vinden op het beachvolleybalveld.

 

Mijn opleidingen/specialisatie:

  • Bachelor fysiotherapie aan de Fontys hogeschool te Eindhoven.
  • Minor wervelkolom aan de Avans hogeschool te Breda.