Heeft u last van uw schouder?

  • Schouderpijn zorgt ervoor dat u niet goed kan functioneren in uw dagelijkse leven. Hierdoor worden simpele handelingen zoals aankleden of haren kammen lastig uit te voeren. De grote bewegelijkheid van de schouder maakt het gewricht kwetsbaar voor aandoeningen. Heeft u last van uw schouder? Neem dan contact op met ons gespecialiseerde Rugcentrum in 's-Hertogenbosch!

Wat is schouderpijn?

Het schoudergewricht is een zeer complex gewricht. De schouder zorgt er namelijk voor dat u uw arm in alle kanten kunt bewegen en dat u uw dagelijkse bezigheden makkelijker kunt verrichten. Deze grotere bewegingsmogelijkheid wordt onder andere mogelijk gemaakt door vier grote pezen die zich in de schouder bevinden. Door de grote beweeglijkheid van het gewricht is er evenwel een grote mate van instabiliteit. Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen. Indien de schouder niet in goede conditie is kan de schouder niet optimaal functioneren. Het gewricht wordt dan zeer kwetsbaar voor letsels en tevens kunnen er diverse problemen optreden die het functioneren van de schouder moeilijker maken. Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage of een blessure.

Oorzaken van schouderpijn

Schouderpijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen bij schouderpijn. Vaak wordt schouderpijn veroorzaakt door een peesontsteking of peesscheuring in de schouder. Dit kan komen door overbelasting, slijtage of door een plotselinge ongeval. Een slijmbeursontsteking kan ook voor schouderpijn zorgen. De slijmbeurs is een zakje in de schouder gevuld met vocht. Het vocht zorgt ervoor dat de schouder soepel kan bewegen. Bij een slijmbeursontsteking wordt het gewricht stram. Een andere oorzaak van schouderpijn kan een frozen shoulder zijn. Bij deze aandoening verliest u een een deel van de bewegingsvrijheid in uw schouder. Dit kan komen door onderliggende ontstekingen in de schouder.

De fysiotherapeuten van ons gespecialiseerde Rugcentrum in ‘s-Hertogenbosch helpen u graag van uw klachten af!

Deze therapeuten zijn gespecialiseerd in schouderklachten:

U kunt bij ons terecht voor de volgende schouderaandoeningen:

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op