Heeft u last van bekkenpijn?

Bekkenpijn ontstaat door een beschadiging of verzwakking van de banden die de verschillende botten bij elkaar houden. De pijn speelt op wanneer u plotseling begint met bewegen of wanneer u vermoeid begint te worden.

Wat is bekkenpijn?

Bekkenpijn ontstaat door een beschadiging of verzwakking van de banden die de verschillende botten bij elkaar houden. Het bekken bestaat uit drie verschillende botten: het heiligbeen (deze bevindt zich aan de rugzijde), het darmbeen (deze bevindt zich aan beide zijkanten van het bekken) en de schaambeenderen (deze bevinden zich aan de voorkant). Bekkenpijn komt bij ongeveer negen procent van de zwangere vrouwen voor. Bij mannen en niet zwangere vrouwen komt dit minder vaak voor.

Symptomen van bekkenpijn

De pijn speelt op wanneer u plotseling begint met bewegen of wanneer u vermoeid begint te worden. Het herstellen van de vermoeidheid kan bij bekkenpijn langer duren. De pijn bevindt zich in het midden en aan de voorkant van het bekken. Tevens kunt u pijn in de onderrug en rond het stuitje ervaren.

Oorzaken van bekkenpijn

Bekkenpijn kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak hoeft niet altijd een zwangerschap te zijn.  Het kan namelijk ook ontstaan door een sportblessure of na een ongeval. Denk hierbij aan een val met de fiets, paardrijden of overbelasting  door hardlopen.
Tevens kan leeftijd een rol spelen bij het ervaren van bekkenpijn, naarmate wij ouder worden verzwakken ook onze spieren en gewrichten.  Daarnaast kan een verslapping van de dwarse en schuine buikspieren en een asymmetrie in het bekken ook bekkenpijn als gevolg hebben.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Indien u last heeft van bekkenpijn die niet vanzelf geneest kan een manueel therapeut uitkomst bieden. Manuele therapie verbetert de symmetrie van het bekken, waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
Aangezien de klachten en oorzaken van bekkenpijn per persoon kunnen verschillen, stellen wij op basis van een lichamelijke onderzoek een persoonlijke behandelplan voor u op. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de symmetrie en stabiliteit van het bekken.
Tevens richten de behandelingen op het verminderen van pijn en stijfheid, zodat bewegen weer makkelijker gaat.

Neem contact op