Wilt u weer vrij kunnen bewegen?

Heeft u last van uw gewrichten en heeft u daardoor moeite met bewegen? Dan kan manuele therapie een uitkomst voor u bieden. De manueel therapeut beweegt gewrichten op een bepaalde manier waardoor de beweeglijkheid van de gewrichten vergroot wordt.

Wat is manuele therapie?

De manueel therapeut maakt gebruik van specifieke technieken die in de wervelkolom en gewrichten worden toegepast. De technieken zijn erop gericht de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De gewrichten worden tijdens de behandelingen sneller bewogen, waarbij u een knappend of krakend geluid hoort. Dit wordt door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren. De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar, uw gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Tevens merkt u dat de pijn minder wordt.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie kan uitkomst bieden bij verschillende aandoeningen aan uw gewrichten. Voorbeelden van klachten die door een manueel therapeut behandeld kunnen worden:

  • Nek en schouderklachten met uitstraling naar de arm of beide armen
  • Hoofdpijn met uitstraling naar de nek en het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Lage rugklachten met uitstraling naar het been of beide benen
  • Kaakklachten met uitstraling naar de nek
  • Bewegingsklachten, door gewrichten die pijn doen

Klik hier voor een volledig overzicht van de klachten die wij behandelen.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen over uw klachten gesteld en vinden er verschillende testen en onderzoeken plaats om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd en op basis hiervan wordt er een behandelmethode gekozen en tevens wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn gericht op het beter functioneren van de gewrichten en het verbeteren van uw houding. De effecten zijn meestal direct merkbaar, er ontstaat een bewegingsvrijheid en een vermindering van de pijn.

Neem contact op