Heeft u last van uw spieren?

Heeft u last van uw spieren, pezen of gewrichten en weet u niet wat de oorzaak van uw klachten is? Met een echografie kan de fysiotherapeut snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Wilt u van uw klachten af? Neem dan contact met ons op!

Wat is echografie?

Bij echografie wordt er gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven. De golven worden uitgezonden door een zender (transducer genaamd) die geplaatst wordt op de huid. Dit geluid wordt door het lichaam teruggekaatst en wordt door de computer als een elektrisch signaal omgezet. Door middel van echografie kan de kwaliteit van uw spieren, pezen en gewrichten in kaart worden gebracht. Hierdoor wordt duidelijk hoe de belastbaarheid van de spieren pezen, botten en gewrichten is.

Voor welke klachten is echografie geschikt?

Echografie wordt toegepast voor de beoordeling van spier- en botaandoeningen van de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/achillespees. Voorbeelden van klachten, waarbij echografie op toegepast wordt:

  • Spier scheuren of littekens
  • Peesontsteking of scheuren
  • Slijmbeursontsteking
  • Verstuiking of scheur van de gewrichtsbanden
  • Slijtage of defecten van het kraakbeen
  • meniscus scheuren

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw klachten. Vervolgens wordt door echografie de oorzaak van de klachten achterhaald. Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er een behandelmethode gekozen en tevens wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om een duidelijke oorzaak van de klachten te vinden, zodat het behandel-/herstelproces sneller kan verlopen. Het onderzoek is snel en u voelt er veelal niks van. Soms kan bij het ‘scannen’ van een gevoelig gebied een lichte pijn optreden.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op