Wilt u weer vrij kunnen bewegen?

Sportliefhebbers hebben vast en zeker al eens gekleurde tape op hun kuiten, bovenbenen of armen gehad. Ook bij niet-sporters wordt deze tape steeds vaker gebruikt. Medical taping kan gebruikt worden voor het behandelen van verschillende klachten en blessures.

Wat is medical taping?

Bij medical taping worden lichaamsdelen op een bepaalde manier getaped zodat de spieren worden ondersteund in hun functie. Er worden verschillende soorten tapes gebruikt. De tapes hebben dezelfde elasticiteit als uw huid, zodat u niet beperkt wordt in uw bewegingsvrijheid. De tape heeft een liftende werking op de opperhuid, waardoor er een drukvermindering ontstaat en er meer ruimte is voor bloedvaatjes. Tevens ervaar je minder pijn doordat de pijnreceptoren onderdrukt worden door de medical tape.

Voor welke klachten is medical taping geschikt?

Medical taping kunt u bij meerdere aandoeningen gebruiken. Medical tape kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren rust geven. De tape kan ook gebruik worden bij sportblessures zodat vocht en ontstekingen verminderd worden. Sporters gebruiken de tape ook ter ondersteuning.

Voordelen van medical taping

Medical taping heeft een positief effect op het genezingsproces. Voordelen van medical taping zijn:

  • Directe vermindering van de druk
  • Herstel van de bloedcirculatie en de lymfeafvoer
  • Directe afname van de pijn
  • Behoud van bewegingsvrijheid
  • Verbetering van de spierfunctie
  • Corrigeren van lichaamshouding
  • Behandelen van klachten door overbelasting

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw klachten. Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er gekeken of uw klachten met medical tape behandeld kunnen worden. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om pijnklachten te verminderen, zodat het behandel-/herstelproces sneller kan verlopen.

Neem contact op