Wilt u een betere stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing?

Stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing! Daar draait het om bij perfect pilates. Door middel van (grond)oefeningen voor o.a. de benen, buik en rug krijgt u een betere rompstabiliteit. Daarnaast helpen de trainingen bij het verminderen van stress en zorgen ze voor een betere lichaamshouding.

Wat is perfect pilates?

Perfect pilates is voor iedereen. Jong en oud, beginners en gevorderden, topsporters en beginners. Gewone oefeningen zijn gericht op oppervlakkige spieren. Perfect pilates is de eerste trainingsmethode dat zich richt op zowel de diepe als de oppervlakkig spieren. De diepe spieren zijn belangrijk voor het stabiliseren van onze gewrichten. Door ‘verslapping’ van bijvoorbeeld de diepe rugspieren gaan de oppervlakkige spieren verkrampen en krijg je rugpijn. Met perfect pilates komt je lichaam snel weer in balans en verdwijnen (de meeste) gewrichtsklachten maar ook rug- en nekklachten.

Resultaten van perfect pilates

Perfect pilates is gericht op het verbeteren van de houding, het vergroten van coördinatie en stabiliteit van uw bekken, nek en rug en soepele en beweeglijke gewrichten. Tevens is de trainingsmethode gericht op het verminderen van stress, door het lichaam in balans te brengen en volledig te ontspannen. Door de trainingen zult u zich fitter voelen.

Voor wie is perfect pilates geschikt?

Pilates is uitermate geschikt voor mensen met rug- en nekklachten maar ook voor mensen die graag willen gaan sporten en sterker willen worden. Tevens is het een goede manier om te ontspannen en los te komen van alle stress uit het dagelijkse leven. De lessen zijn laagdrempelig omdat oefeningen op individueel niveau aangepast kunnen worden en en daardoor is de les toegankelijk voor iedereen.

De 5 principes van Pilates zijn: Concentratie, Beheersing, Centrum (Core), Nauwkeurigheid en Ademhaling.

De Perfect Pilates les

De eerste afspraak bestaat uit een intake met onze Vitaal Verzijden trainer en duurt ongeveer 30 minuten. Binnen deze intake worden een aantal basisoefeningen doorgenomen, eventuele klachten besproken en wordt het niveau van de deelnemer bepaald.  

De Perfect Pilates les begint met een warming-up om het lichaam voor te bereiden op de oefeningen die gegeven gaan worden. Bij de oefeningen wordt er veel aandacht gericht op een juiste en correcte houding. De oefeningen kunnen eenvoudig lichter en of zwaarder worden gemaakt zodat het niveau voor iedereen passend is. Als afsluiting van de les worden er rek- en strekoefeningen gedaan. Tevens wordt er tijd genomen voor ontspanning.   

De volgende personen kunnen u hierbij helpen:

Neem contact op