Schouderpijn

Schouderpijn zorgt ervoor dat u niet goed kan functioneren in uw dagelijkse leven. Hierdoor worden simpele handelingen zoals aankleden of haren kammen lastig uit te voeren.

Rugpijn

Rugpijn komt erg vaak voor. Vier op de vijf mensen heeft weleens last van rugpijn. Sommige hebben daar eens last van en bij anderen komt het regelmatig terug. Bij rugpijn zijn de spieren, banden en gewrichten in uw rug eigenlijk ‘uit vorm’ of ‘uit balans’.

Heupklachten

Heeft u pijn aan uw lies, bil of aan uw buitenzijde van uw bovenbeen? Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben.

Kniepijn

De knie is het enige gewricht dat in staat is om te buigen, strekken, roteren en zijdelingse krachtens turen en opvangen. Door een complexe samenwerking tussen spieren, pezen en kruisbanden is de knie hiertoe in staat.

Enkelpijn

De enkel is een veel belast lichaamsonderdeel waar iedereen weleens last van heeft. De klachten kunnen te maken hebben met ouderdom, stand van de voeten, overbelasting of te veel sporten.

Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten uiten zich voornamelijk door een zwelling, warmte en/of roodheid van de pols. De pijn ontstaat voornamelijk door een overbelasting van de pols. De pijn kan per persoon verschillen.

Kaakpijn

Kaakpijn kan ontstaan door overbelasting van de kauwspieren. Dit kan gebeuren door klemmen, kauwgom kauwen, pen bijten of tongpersen tegen de tanden. Ook stress kan een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kauwspieren.

Sportblessures

Sporten is belangrijk om fit en gezond te blijven. Botten, spieren en pezen worden door veel bewegen sterker en gewrichten bewegen soepeler. Soms gaat er iets mis tijdens het sporten, waardoor u tijdelijk niet meer kunt sporten.

Oncologie

Wanneer u met kanker te maken krijgt, komt er een hoop op u af. U krijgt vaak een hoop te verduren, zowel emotioneel als fysiek. De behandeling van kanker gaat vaak gepaard met een verlechting van de conditie, sterke vermoeidheid en een vermindering van uw kracht.

Hart-, vaat- en longklachten

Hart-, vaat- en longklachten komen heel vaak voor. Bijna iedereen kent iemand die een aandoening aan het hart of de longen heeft. Hart-, vaat- en longziekten kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van uw leven, maar ook op de mensen in uw omgeving.

Borstpijn

Borstpijn hoeft niet altijd te wijzen op hartaandoeningen, het kan ook een onschuldige oorzaak hebben. De pijn komt voor aan de borstkas ter hoogte van het borstbeen of de ribben (dit is ook te voelen in uw bovenrug) of in een of beide borsten.

Oedeem/zwelling

Zodra het warmer wordt merkt u dat u dat uw lichaam steeds meer vocht gaat vasthouden. Vochtophoping kan erg vervelend zijn en kan een teken van een onderliggend probleem of ziekte zijn. Heeft u last van vochtophoping? Neem dan contact met ons op.

Nekpijn

Nekpijn is een pijn die zich in of rondom de nek bevindt. Het kan u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Vaak gaat het om plotselinge pijnscheuten in de nek. Ook kan de pijn uitstralen naar uw schouders en/of armen.

Peesklachten

Peesklachten zijn meestal een gevolg van langdurende of acute overbelasting. Hierdoor wordt de kwaliteit van het peesweefsel minder en neemt de belastbaarheid af.

Liesklachten

Liespijn kan vele oorzaken hebben. De pijn kan plots of geleidelijk ontstaan of al lange tijd aanwezig zijn. Afhankelijk van de manier van ontstaan, leeftijd, geslacht, sportend of niet-sportend kunnen de klachten heel erg variëren.