Last van een tennisarm of peesontsteking?

Heeft u last van een chronische achillespeesontsteking of een tennisarm en wil deze maar niet herstellen? Of last van een hielspoor of fasciitis plantaris en heeft u onvoldoende baat bij andere therapieën? Dan zou Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE®) een behandelmogelijkheid zijn.

Wat is EPTE?

EPTE staat voor ‘Echogeleide Percutane  Therapeutische Elektrolyse’. Allereerst wordt met behulp van echografie naar de bron van de pijn gezocht. Vervolgens wordt er door de huid een dunne naald (vergelijkbaar met een dry needling naald) ingebracht. De naald geleidt stroom in het probleemgebied. De lage intensiteit van de stoom zet een aantal processen in gang. Deze leiden tot de aanmaak van nieuwe peesweefsel. Hierdoor wordt tevens de bloedcirculatie verbeterd.

Voor welke klachten is EPTE geschikt?

Met EPTE worden klachten behandeld die slecht reageerden op andere behandelmethodes. Voorbeelden van klachten die met EPTE behandeld kunnen worden:

  • Tenniselleboog
  • Kniepees
  • Hielspoor
  • Schouderklachten
  • Achillespees

Voordelen van EPTE

Het grote voordeel van EPTE is dat het zo goed als pijnloos is. Dankzij echografie kunnen de klachten nauwkeurig bestreden worden. De methode is snel en effectief, vaak ervaart u na drie tot vijf behandelingen al relatief minder pijn. Tevens stimuleert het de aanmaak van gezond weefsel.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw klachten. Tevens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er gekeken of deze vorm van therapie geschikt voor u is. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om pijnklachten te verminderen, zodat het behandel-/herstelproces sneller kan verlopen. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.

Neem contact op