Hoe gezond bent u?

Wat is de Health Check?

Benieuwd naar hoe gezond uw lichaam is? Dan kunt u bij Vitaal Verzijden terecht voor een uitgebreide Health Check. Binnen deze Health Check wordt er gekeken naar onder andere kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en wordt er een uitgebreide lichaamsanalyse gemaakt. Met behulp van deze aspecten krijgt u een uitgebreid beeld over uw algehele lichamelijke fitheid.

Voor de gehele Health Check reserveren wij 60 minuten.

Waaruit bestaat de Health Check?

De Health Check start met een korte gespreksanamnese waarbij eventuele relevante gezondheidsinformatie naar voren komt. Vervolgens zullen er verschillende testen en metingen uitgevoerd worden. Onderstaand worden deze kort toegelicht.

 

Lichaamsanalyse met de InBody

Met behulp van de InBody wordt er een uitgebreide lichaamsanalyse gemaakt waarbij onder andere informatie wordt verkregen over de vetmassa, skeletspiermassa, (segmentale) spiermassa en het vetpercentage. Tevens wordt er een bloeddrukmeting uitgevoerd.

 

Krachttesten op de eGym

Hiernaast wordt er een krachtanalyse met behulp van onze eGym uitgevoerd. Deze krachtanalyse bestaat uit 8 maximale krachttesten waarbij alle grote spiergroepen in het lichaam aan bod komen. Hier wordt de kracht van het bovenlichaam, de romp en de benen inzichtelijk gemaakt. Tevens wordt zichtbaar of deze spiergroepen met elkaar in balans zijn of dat er eventueel disbalansen aanwezig zijn.

 

Flexibiliteitstesten op de HUB

Via onze HUB worden er verschillende lenigheidsmetingen uitgevoerd. Zo wordt er gekeken naar de flexibiliteit van de nek, heupen, borst en de buitenste rompspieren. Ook hier worden disbalansen of tekortkomingen inzichtelijk gemaakt.

 

Fietstest

Tenslotte wordt er een sub maximale fietstest uitgevoerd waarbij de VO2 Max berekend wordt. De VO2Max is de maximale hoeveelheid zuurstof die iemand tijdens het sporten kan gebruiken. Dit is een goede indicator voor de fitheid van het cardiovasculaire (hart) en respiratoire (ademhalings) systeem. Hoe hoger de VO2MAX, hoe efficiënter het lichaam zuurstof gebruikt om energie (in de vorm van beweging) te kunnen leveren.

Tarief

De kosten van de Health Check bedragen €65,00.

Wanneer u gebruik maakt van ons Vitaal Verzijden Plus abonnement, heeft u binnen het abonnement recht op 4x per jaar een Health Check.

Deze vitaal trainers kunnen u helpen:

Neem contact op