Heeft u last van pijnlijke spieren?

Heeft u last van pijnlijke spieren? Dry Needling is gericht op het verminderen van spierklachten. Het is een van de meest doeltreffende behandelwijze voor het behandelen van pijnlijke spieren. Door spanning van de spieren ontstaan er spierknopen deze zorgen voor een pijnlijke en stijve gevoel.

Wat is dry needling?

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een acupunctuurnaald uw pijnlijke spieren aanprikt, zodat deze weer langdurig ontspannen raken. Bij Dry Needling worden er triggerpoints gezocht. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in de spier die een uitstralende pijn veroorzaakt. Vaak wordt deze pijn op een andere plek geregistreerd dan de plek die u aangeeft. Door middel van Dry Needling worden deze triggerpoints uitgeschakeld. Dit geeft als resultaat dat de pijn en de spanning in de desbetreffende spier direct afneemt en er een bewegingstoename plaatsvindt. De spier krijgt weer zijn normale lengte en kracht terug.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints ontstaan door een verkeerde beweging of trauma. Tevens kan een langdurig verkeerde houding ook voor pijnlijke spieren zorgen. Overbelasting en sportblessures kunnen ook een oorzaak zijn voor de triggerpoints.

Voor welke klachten is dry needling geschikt?

Dry Needling kan bij verschillende klachten uitkomst bieden. De behandelmethode hoeft niet altijd toegepast te worden op pijnlijk spieren, maar kan ook uitkomst bieden bij andere aandoeningen. Dry Needling kan toegepast worden bij:

  • pijnklachten in een spier met of zonder uitstraling
  • Hoofdpijn en migraine
  • Een tenniselleboog
  • Rugpijn
  • kniepijn
  • Krachtverlies tijdens het aanspannen van een spier

De behandeling

Het naaldje dat wordt ingebracht voelt u nauwelijks. Zodra de spierverharding aangeraakt wordt, kan de spier ontspannen. Dit kan soms pijnlijk aanvoelen en u kunt er ook een beetje van schrikken. Na de behandeling kunnen de spieren moe zijn en tevens kunt u last hebben van spierpijn. Dit betekent dat de behandeling een positief effect heeft. Tevens kan het zo zijn dat er tijdelijke verschijnselen optreden na de behandeling zoals: blauwe plekken, kortdurende pijn, verergering van de symptomen gedurende korte tijd.

Neem contact op