Welkom bij Rugcentrum ’s Hertogenbosch

Het rugcentrum is een onderdeel van FMC Verzijden in Boxtel.

Wij zitten In het gezondheidscentrum aan de Kooikersweg 203 in Den Bosch West .
Daar zijn veel verschillende zorgaanbieders gehuisvest zodat er nauw samengewerkt kan worden om patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Reguliere rugtraining

Specifieke rugtraining kan een onderdeel zijn van ons reguliere behandeltraject. In Den Bosch wordt er gebruik gemaakt van het Davd spine concept.

Dit concept bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde apparatuur die speciaal ontworpen zijn voor rug- en nekklachten.
Dit zorgt voor een veilige omgeving om de kracht en mobiliteit van de rug en nek te trainen.
Het is een uiterst effectieve trainingsvorm om kracht, mobiliteit en coördinatie te trainen.

De training zal in het begin altijd 1 op 1 onder begeleiding zijn van een fysiotherapeut.
Wanneer het oefenen goed gaat kan er gekozen worden om in groepsverband verder te gaan met trainen.
Ook deze groepstrainingen zijn onder begeleiding van een fysiotherapeut.

 

David spine concept 

Op onze locatie in Den Bosch (Rugcentrum) maken we gebruik van het David spine concept. Dit concept bestaat uit apparatuur waarmee we gericht aan uw doelstellingen kunnen werken.
Bij FMC Verzijden trainen we volgens de nieuwste inzichten en zal er altijd worden gekeken welke vorm van training het beste aansluit bij de wensen en doelstellingen van de cliënt.
Dit houdt in dat er niet alleen oefeningen op de apparaten gedaan worden, maar daarnaast zal er ook zo functioneel mogelijk getraind worden aan de hand van de hulpvraag van de cliënt.
 

Een aantal voordelen van het David spine concept zijn;  

  • Ruime opties om instellingen aan te passen zodat er voor iedereen een geschikte mogelijkheid tot testen en trainen is. 
  • Geïsoleerde training: de apparatuur zorgt voor een optimale uitgangshouding zodat er niet veel mogelijkheid is om te compenseren vanuit andere delen van het lichaam en met name de onderrug goed belast wordt.  
  • Loading naar keus: we kunnen de weerstand op elk moment van de training aanpassen en per individu kunnen we door middel van de test bepalen welk gewicht het meest geschikt is om te gaan trainen. 
  • Veilige trainingsomgeving: door de aanpassingen van instellingen en uitgangshoudingen ervaren mensen de training als veilig en prettig. 
  • Mogelijkheid tot testen en meten: we kunnen op elk moment inzichtelijk krijgen hoe je er op dat moment voor staat. De apparatuur is geschikt om in de tijd te evalueren en de vooruitgang te meten ten opzichte van de eerste keer. 
  • Specifieke trainingsprogramma’s gericht op rugklachten.

 

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt door de fysiotherapeut bepaald middels intake en onderzoek of trainen met de David Spine apparatuur de beste behandeloptie is. Wanneer de fysiotherapie klaar is kan er gekozen worden om de trainingen onder begeleiding voort te zetten in abonnementsvorm.
Hierover kunt u meer informatie vinden in onze folder.