Pijn aan uw lies, bil of bovenbenen?

Heeft u pijn aan uw lies, bil of aan uw buitenzijde van uw bovenbeen? Deze pijn kan vanuit de heup en/of de weefsels eromheen komen. Heupklachten ontstaan vooral bij ouderen, maar ook jongeren kunnen hier last van hebben.

Wat zijn heupklachten?

Heupklachten zijn klachten die zich rond de heup bevinden. Doordat de heup een kogelgewricht is kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er makkelijker klachten ontstaan. Deze klachten kunnen ontstaan door overbelasting, slijtage of sporten. De pijn rondom de heup kan ook worden veroorzaakt door andere problematiek. Het kan ook uitstralende pijn vanuit de rug zijn of te maken hebben met verkeerd belasten vanuit de rest van het been wanneer iemand ook knie/enkelklachten heeft. 

Symptomen van heupklachten

Als u last heeft van heupklachten dan heeft u pijn rondom de heupregio. Dit kan zowel bij beweging, als in rust zijn. Ook kan de pijn uitstralen naar uw lage rug, been of zelfs de knie. Door de pijn wordt bewegen moeilijker en dit kan u belemmeren in uw dagelijkse werkzaamheden. Om pijn te voorkomen, worden veel bewegingen niet meer gedaan.

Oorzaken van heupklachten

Er zijn verschillende oorzaken die heupklachten als gevolg kunnen hebben. Zo veroorzaken klachten van de rug of het bekken uitstralingspijn naar de heup. Het lijkt dan net of u pijn heeft in uw heup, maar de klachten komen eigenlijk elders vandaan. Veelvoorkomende oorzaken van heupklachten zijn:

  • Slijtage
  • Overgewicht
  • Overbelasting
  • reuma
  • Bekkeninstabiliteit

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

In het eerste intakegesprek zal de fysiotherapeut onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten. Dit wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst en testen. Nadat de klachten in kaart zijn gebracht wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Tevens wordt er gekeken welke behandelwijze het best bij uw klachten past.

Neem contact op