Sportblessure opgelopen?

Sporten is belangrijk om fit en gezond te blijven. Botten, spieren en pezen worden door veel bewegen sterker en gewrichten bewegen soepeler. Soms gaat er iets mis tijdens het sporten, waardoor u tijdelijk niet meer kunt sporten. Wilt u sneller van uw sportblessure af? Neem contact met ons op!

Wat is een sportblessure?

Een sportblessure is een letsel, schade of klacht die ontstaat bij het uitoefenen van een sport. Meestal gaat het om een sportblessure die plotseling ontstaat, dit wordt veroorzaakt door een val, klap, botsing of een verkeerde beweging. Er ontstaat dan een zwelling, kneuzing, scheuring van de spieren, verstuiking of een botbreuk. Sportblessures kunnen ook een langere tijd aanhouden. Er wordt dan van chronische sportblessures gesproken. Een chronische blessure ontstaat doordat dezelfde beweging voortdurend herhaald wordt.

Symptomen van een sportblessure

Het voornaamste symptoom van een sportblessure is een hevige pijn. Dit kan samengaan met een branderig gevoel en bloeduitstorting. Tevens kan er een zwelling ontstaan, irritatie of vermoeidheid ontstaan rond het blessure gebied. Vaak is er een duidelijke pijnlijke plaats en deze is rood of gezwollen. Kenmerkend voor een sportblessure is pijn gedurende nacht, ochtendstijfheid en verlies van kracht. Ook kunnen er functiebeperkingen optreden in het loop- en/of bewegingspatroon. 

Oorzaken van sportblessures

Sportblessures kunnen verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is overbelasting, maar ook door slijtage. Hierdoor kan het lichaamsdeel ontsteken of scheuren. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Een verkeerde stap of beweging tijdens het sporten
  • Een lang periode de spieren pezen op een verkeerde manier belasten
  • Verkeerde houding tijdens het sporten
  • Dragen van verkeerde schoenen

U kunt bij ons terecht voor sportblessure aan uw:

Neem contact op