Last van uw hand, pols of elleboog?

U wilt van uw pijnklachten of beperkingen afkomen? Handtherapie ’s-Hertogen Bosch is gespecialiseerd in het effectief behandelen van verschillende pijnklachten aan de hand, pols of elleboog. Sinds 2011 is onze praktijk HCA(plus) gecertificeerd. Dit betekent dat wij de hoogste keurmerk binnen de fysiotherapie hebben en kunnen wij u van de best mogelijke zorg voorzien.

Waarom handtherapie ’s-Hertogenbosch?

Gezondheidscentrum ‘s-Hertogenbosch heeft verschillende vormen van fysiotherapie en aanverwante specialisaties in huis. De diagnostiek en behandeling van uw hand, pols of elleboogklachten vereisen specifieke kennis van de anatomie en fysiologie. Onze handtherapeut is hiertoe opgeleid en heeft ruime ervaring in het verhelpen van uw pijnklachten. Heeft u andere klachten? Bij FMC beschikken wij over verschillende specialisten onder één dak. Zo kunt u voor de meeste gevallen van lichamelijke klachten en behandelingen bij rugcentrum ‘s-Hertogenbosch terecht. U kunt bij ons terecht voor o.a. rugpijn, schouderpijn en hernia. Wij hanteren een betrouwbare, persoonlijke en professionele aanpak.

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en ergotherapie. Deze specialisatie houdt zich bezig met verschillende aandoeningen. Dit kunnen aandoeningen zijn van o.a. zenuwen, spieren, huid en gewrichten aan de hand, pols of elleboog. Het doel van handtherapie is dat u uw hand weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten. Handtherapie kan bestaan uit het maken van spalken, oefentherapie, functionele training en het adviseren over het gebruik van de hand, pols of elleboog.

Voor welke klachten is handtherapie geschikt?

  • Carpaal tunnel syndroom
  • Quervain
  • Duimbasisartrose
  • Fracturen van de vingers, hand, pols of elleboog
  • Instabiliteit van de pols
  • Bandletsel van de vingers of pols (luxatie, vinger uit de kom)
  • Triggervinger
  • Dupuytren
  • Overbelastingsklachten
  • Post-operatieve behandeling van de vingers, hand, pols of elleboog

De behandeling

Er zal samen met u gekeken worden wat er nodig is om uw hand, pols of elleboog zo goed mogelijk te behandelen. Voordat de behandeling begint zal er een uitgebreid onderzoek plaatsvinden. Tijdens de eerste afspraak met de handtherapeut zal er een intake/screening plaatsvinden zodat we de klachten die u heeft direct in kaart kunnen brengen. De intake zal o.a. bestaan uit een vragengesprek en een onderzoek van de hand, pols en elleboog. Als de intake is afgrond gaan we de behandelmogelijkheden bespreken en zullen we samen met u behandeldoelen opstellen. Met deze doelen gaan we direct aan de slag. Welke behandeling we gaan uitvoeren hangt af van de vastgestelde aandoening en de oorzaak van de klacht. De behandeling kan o.a. bestaan uit het verbeteren van de kracht, bewegelijkheid, stabiliteit of het aanmeten van een spalk.

Een wondcontrole of littekenbeandeling wordt uitgevoerd als er een operatie heeft plaatsgevonden. Zo kunnen we kijken welke zaken het herstel in de weg kunnen staan. Als laatste zal er samen met u geëvalueerd worden over de gestelde doelen en het behandelproces. Als u meer informatie wilt over handtherapie ’s-Hertogenbosch, kunt u gebruik maken van ons gratis inloopspreekuur. Deze vindt plaats op maandagavond tussen 19:15 en 20:00.

Deze therapeut kan u helpen bij deze klacht:

Meer informatie over onze werkwijze?

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen hebt. U kunt ook onderstaand uw gegevens achterlaten. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Maak een afspraak