Weten of je goed loopt?

Waarom een loopanalyse?

Om de kans op hardloopblessures zo klein mogelijk te houden is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk te lopen, dat wil zeggen dat uw lichaam zo efficiënt mogelijk omgaat met de beschikbare energie.
Hierdoor zult u sneller kunnen lopen bij eenzelfde hartslag en verbetert dus de loopprestatie.
Daarnaast wordt de belasting op gewrichten, spieren en pezen verminderd, waardoor de kans op blessures afneemt.

Door middel van specifieke oefeningen, denk onder andere aan loopscholingsoefeningen, is het mogelijk om uw looptechniek te verbeteren. Hiervoor is het nuttig om te weten waar in uw geval de aandachtspunten liggen.

Wat wordt er gedaan bij een loopanalyse?

Bij FMC Verzijden kunt u terecht voor een loopanalyse, waarbij er wordt gekeken naar uw looptechniek en de persoonlijke aandachtspunten. Tevens wordt er gekeken naar links-rechts-verschillen in kracht en/of stabiliteit.
Door de aanwezigheid van een voorkeursbeen of (grote) blessures in het verleden kan het zijn dat de kracht en stabiliteit van één been meer ontwikkeld zijn ten opzichte van de kracht en stabiliteit van het andere been.
Voor een efficiënt looppatroon en om overbelasting te voorkomen is het van belang dat beide benen zoveel mogelijk symmetrisch worden belast. Indien uit de testen blijkt dat er een verschil aanwezig is, zullen er aanvullende oefeningen mee worden gegeven om dit verschil op te heffen.

 

Voor de tarieven klik hier

Deze personen kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op