Draaien, wenden, keren en afzetten

Pijn bij de knie komt regelmatig voor, volgens de cijfers in de literatuur krijgen 596.000 personen per jaar in Nederland te maken met pijn in de knie. De knie bestaat uit structuren als spieren, pezen, meniscus, kruisbanden en slijmbeurzen. De complexe samenwerking tussen deze structuren zorgt ervoor dat de knie erg beweeglijk is.  

Wat is kniepijn?

Kniepijn is een veel voorkomend probleem, dat kan ontstaan in een of meerdere onderdelen van de knie. Door belasting kan de pijn in de knie verergeren. Zowel jong als oud kan pijn in de knie ervaren. Dit komt doordat de knie een complex gewricht is. Het vormt de schakel tussen het boven en het onderbeen. Pijn in de knie kan ontstaan door een trauma, maar kan ook zonder een duidelijk ontstaansmoment beginnen. Het ontstaan van de kniepijn geeft de therapeut vaak al een indicatie voor de oorzaak van uw knieklachten. 

Symptomen van kniepijn

Kniepijn of een pijnlijke knie is een veel voorkomend probleem. De pijn kan acuut ontstaan, maar ook als symptoom van andere dieperliggende aandoeningen. Pijn aan de knie kan zich op meerdere plaatsen rondom de knie presenteren. Andere symptomen kunnen zijn een bewegingsbeperking, stijfheid, zwelling, roodheid, warmte, slotklachten en instabiliteit. Hierdoor kunt u beperkt zijn in uw dagelijkse activiteiten.

Oorzaken van kniepijn

Kniepijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen bij kniepijn. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Overbelasting van de knie
  • Verdraaiing
  • Trauma
  • Veel sporten
  • Verkeerde stand van de voeten

Neem contact op