Draaien, wenden, keren en afzetten

Pijn in de knieën komt vaak voor. Dit komt doordat de knie is het enige gewricht dat in staat is om te buigen, strekken en roteren. Door de complexe samenwerking tussen spieren, pezen en kruisbanden is de knie in staat om deze bewegingen te maken en maakt de knie ook kwetsbaar voor aandoeningen.

Wat is kniepijn?

Kniepijn is een veel voorkomend probleem, dat kan ontstaan in een of meerdere onderdelen van de knie. Door belasting kan de pijn in de knie verergeren. Zowel jong als oud kan pijn in de knie ervaren. Dit komt doordat de knie een complex gewricht is. Het vormt de schakel tussen het boven en het onderbeen. Door de grote bewegingsmogelijkheid van de knie, is de knie erg vatbaar voor verschillende aandoeningen.

Symptomen van kniepijn

Kniepijn of een pijnlijke knie is een veel voorkomend probleem. De pijn kan acuut ontstaan, maar ook als symptoom van andere dieperliggende aandoeningen. Kniepijn kan aan de binnenkant, achterkant of zijkant gelokaliseerd worden, maar u kunt ook last hebben van de gehele knie. Kniepijn gaat gepaard met veel lichaamsbeperkingen, vooral buigen, rekken en trekken kan problemen opleveren. Tevens kunt u last krijgen van uw knie tijdens het lopen, fietsen of traplopen.

Oorzaken van kniepijn

Kniepijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen bij kniepijn. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Overbelasting van de knie
  • Veel sporten
  • Verkeerde stand van de voeten

Deze therapeuten zijn gespecialiseerd in knieklachten:

Zij kunnen u ook helpen bij deze klacht:

Neem contact op