Wat is small group training?

Wat is small group training?

De small group training bestaat uit verschillende oefeningen die in de vorm van een circuit uitgevoerd worden. De Vitaal Verzijden Trainer legt voor de start van de small group training de trainingsvorm en de oefeningen uit. Tevens zorgt de Vitaal Verzijden Trainer voor een goede begeleiding tijdens de uitvoering van de oefeningen.
Elke training ziet er anders uit met andere oefeningen en een andere circuit vorm. Waar nodig kunnen oefeningen moeilijker of makkelijker gemaakt worden, zodat u altijd op uw eigen niveau wordt uitgedaagd!

De oefeningen worden op tijd en op uw eigen tempo uitgevoerd. Tijdens de training worden alle grote spiergroepen aangesproken zodat het hele lichaam getraind wordt. Aan het einde van de training wordt er een gezamenlijke cooling-down gedaan om het lichaam weer tot rust te brengen.

Het reserveren van de Small Group training kunt u via onze Vitaal Verzijden App doen. U krijgt hiervoor een persoonlijk account. Tevens ziet u hier het laatste nieuws, uw voortgang en eventuele extra oefeningen of uw eigen trainingsschema.

Verschillende vormen Small Group Training

Binnen Vitaal Verzijden bieden wij verschillende vormen Small Group Training aan. Zodat iedereen op een eigen niveau deel kan nemen aan onze trainingen.

Small Group Training – Start Fit 

Voor de beginnende / minder belastbare sporter. Hierbij ligt de focus voornamelijk op  conditie en kracht, met hierbij voldoende wisseltijd om weer op adem te komen.

 

Small Group Training – Top Fit 

Voor de wat meer gevorderde sporter. Hierbij ligt de focus voornamelijk op  conditie en kracht. De wisseltijd tussen de oefeningen door is korter en de oefeningen in het circuit zijn complexer en explosiever.

 

Small Group Training – 65+ Fit

Voor de oudere sporter, hierbij richten we ons op kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, mobiliteit en balans. Er wordt vooraf een gezamenlijke warming-up gedaan en de oefeningen worden op een rustig tempo uitgevoerd. Verder is er voldoende wisseltijd tussen de oefeningen door om tot rust te komen en om een gezellig praatje te maken. 

De Intake

De eerste afspraak zal een individueel karakter hebben tussen u en onze Vitaal Verzijden Trainer in de vorm van een intake. Wij bieden hierin verschillende opties van de intake aan:

Intake algemeen

Deze intake bestaat uit een uitgebreide gespreksanamnese waarbij verschillende onderdelen aan bod komen zoals persoonlijke doelstellingen, relevante gezondheidsinformatie en eventuele blessures of beperkingen. Tijdens deze intake zal ook een bloeddrukmeting, uitgebreide lichaamsanalyse via de InBody en een krachtmeting via de eGym plaatsvinden. Hiermee wordt inzicht verkregen in belangrijke aspecten binnen uw gezondheid. Tenslotte zal er ook kennisgemaakt worden met het principe van de eGym middels een proefrondje. Voor deze intake reserveren wij 60 minuten.

 

Intake uitgebreid

Kiest u voor de uitgebreide intake, bestaat deze uit dezelfde onderdelen als de algemene intake, aangevuld met een uitgebreide lenigheidsmeting via de HUB en een sub maximale fietstest waarbij de VO2max berekend wordt. Er wordt gekeken naar kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en de gezondheid van het lichaam via een uitgebreide lichaamsanalyse. Denk hierbij aan onder andere spiermassa, vetpercentage en de hoeveelheid lichaamseiwit. Met deze intake krijgt u een algeheel en inzichtelijk beeld van uw fitheid en gezondheid. Voor de uitgebreide intake reserveren wij 90 minuten.

 

Intake Small Group Trainingskaart

Wilt u enkel en alleen gebruik maken van de Smallgroup Trainingskaart, kunt u kiezen voor de Intake Smallgroup Trainingskaart. Deze intake bestaat uit een gespreksanamnese waarbij verschillende onderdelen aan bod komen zoals uw doelstellingen, relevante gezondheidsinformatie, uw sportverleden en trainingservaring. Tijdens de intake zal ook een bloeddrukmeting plaatsvinden en wordt er een korte lichaamsanalyse via de InBody uitgevoerd. Hierbij wordt uw gewicht, spiermassa en vetpercentage in kaart gebracht. Voor de intake Smallgroup Trainingskaart reserveren wij 30 minuten.

Wanneer sporten?

De Small Group trainingen vinden zowel in de ochtend als in de avond plaats. Maakt u gebruik van een Rittenkaart, dan kunt met de betreffende kaart 10x deelnemen aan een Small Group training. Maakt u gebruik van het Vitaal Verzijden Plus abonnement, dan mag u onbeperkt sporten op zowel de eGym, in de Smallgroup training en in onze zaal. Let wel enkel en alleen als u gereserveerd heeft mag u komen sporten.

Graag verwijzen wij naar onze website voor de actuele tijden. Deze tijden zijn ook te vinden in onze Vitaal Verzijden app, waar u tevens de sportlessen kunt boeken.

Voor de tarieven klik hier

Deze vitaal trainers kunnen u hierbij helpen;

Neem contact op