Wilt u weer vrij kunnen bewegen?

Heeft u pijnlijke gewrichten of spieren en is het bewegen daardoor lastig? Heeft u last van uw rug, nek of andere lichamelijke klachten? Fysiotherapie heeft een positieve invloed op het functioneren van het bewegingsapparaat, waardoor bewegen soepeler gaat. De effecten zijn vaak direct merkbaar.

Wat is fysiotherapie?

Bij het ervaren van klachten aan het bewegingsapparaat kan fysiotherapie een mogelijkheid bieden. Dit wordt gedaan door middel van verschillende behandelingen, oefeningen en/of mobiliserende technieken. De behandelingen zijn erop gericht uw lichaam beter te laten functioneren, zodat bewegen makkelijker en soepeler verloopt. U merkt dat u na een paar behandelingen weer door kunt gaan met uw dagelijkse bezigheden zoals fietsen, lopen en werken. De fysiotherapeut geeft u advies over uw houding en geeft u oefeningen die u thuis kunt doen, zodat het herstel sneller verloopt.

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?

Veel onderzoeken wijzen uit naar de effectiviteit van fysiotherapie voor verschillende klachten aan het bewegingsapparaat. De volgende klachten kunnen door een fysiotherapeut behandeld worden:

  • Pijn aan de spieren, pezen, banden en gewrichten
  • Lage rugpijn, met uitstraling naar de benen
  • Nek- of schouderpijn met uitstraling naar uw armen
  • Sportblessures, scheur van een spier, pees of het breken van een gewricht/bot
  • Heupklachten, met uitstraling naar de lage rug of naar de benen

Klik hier voor een volledig overzicht van de klachten die wij behandelen.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen over uw klachten gesteld en vinden er verschillende testen en onderzoeken plaats om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Deze uitkomsten worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Het doel van deze behandelingen is het verminderen van de klachten. Tevens zijn de behandelingen gericht op het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en/of uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Neem contact op