Leefstijlcoaching / Gecombineerde Leefstijl Interventie

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) 

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een tweejarig traject waarbij volwassenen met overgewicht werken aan hun leefstijl.  

Voeding, beweging, duurzame gedragsverandering en positieve gezondheid zijn thema’s die aan bod komen met als doel een betere kwaliteit van leven.  

Bij Verzijden bieden wij het CooL leefstijlprogramma aan. CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een erkende GLI. Binnen dit programma ga jij samen met jouw coach kijken naar een passende gezonde, maar vooral goed vol te houden leefstijl. 

Inhoud COOL programma

Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal 2 jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van 1,5uur met 10-15 deelnemers en individuele gesprekken van 45 minuten. Er vindt hierin een intake, tussenmeting en eindgesprek plaats.  

 • Individueel intakegesprek (60 min)
 • Basisprogramma (8 maanden)  
  • 8 groepssessies (90 min)
  • 2 individuele gesprekken (45 min)
 • Evaluatiegesprek + tussenmeting (60 min)  
 • Onderhoudsprogramma (16 maanden)  
  • 8 groepssessies (90 min)  
  • 3 individuele gesprekken (45 min)  
 • Eindgesprek (60min)  

Wat kun je verwachten?

Belangrijke thema’s die aan bod komen binnen het programma zijn voeding, beweging, slaap, stress, vitaliteit, ontspanning, energie- en timemanagement. 

Er wordt tijdens het programma gewerkt aan basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voedingsinname. Je leert zo zelf een bewuste gezonde keuze te maken op basis wat bij jou past.   

Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heeft de leefstijlcoach een ondersteunende rol. Gedurende het programma stel je samen met je leefstijlcoach doelen en acties op waarmee je in jouw eigen tempo aan de slag gaat. 

Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den-Bosch, fysiopraktijk, fysiopraktijk Boxtel, fysiopraktijk Schijndel, fysiopraktijk Den-Bosch, fysiopraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Boxtel, fysiotherapiepraktijk Schijndel, fysiotherapiepraktijk Den-Bosch, fysiotherapiepraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapeut, fysiotherapeut Boxtel, fysiotherapeut Schijndel, fysiotherapeut Den-Bosch, fysiotherapeut 's-Hertogenbosch, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Boxtel, fysiotherapeuten Schijndel, fysiotherapeuten Den-Bosch, fysiotherapeuten 's-Hertogenbosch, bewegen, bewegen Boxtel, bewegen 's-Hertogenbosch, bewegen Den Bosch, bewegen Schijndel, bewegen FMC Verzijden, bewegen in Boxtel, bewegen in Den Bosch, bewegen in 's-Hertogenbosch, bewegen in Schijndel, beweging Boxtel, beweging 's-Hertogenbosch, beweging Den Bosch, beweging Schijndel, beweging FMC Verzijden, beweging in Boxtel, beweging in 's-Hertogenbosch, beweging in Den Bosch, beweging in Schijndel

Door wie?

Het CooL leefstijlprogramma wordt verzorgd door een HBO-geschoolde leefstijlcoach die is aangesloten bij de BLCN (beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland) en bevoegd is om het CooL programma uit te voeren. Deze CooL-coach zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.  

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor het programma als je aan onderstaande criteria voldoet;  

 • 18jaar of ouder  
 • BMI tussen 25-30 in combinatie met (matig verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, of diabetes mellitus type 2, of slaapapneu, of artrose of met een verhoogde buikomvang (>102cm bij mannen en >88cm bij vrouwen).   

of  

 • BMI hoger dan 30 (obesitas)   
 • Voldoende motivatie om het complete CooL programma van 24 maanden te doorlopen.  

Wat verwachten we van jou?

Deelname is kosteloos maar we verwachten dat je zoveel mogelijk bij alle sessies aanwezig bent. Je wordt onderdeel van een CooL-groep waarmee je samen het traject doorloopt.  

We verwachten dat je actief meedoet in de groep en ook tussen de sessies door aan de slag gaat met je doelen en acties die je samen met je leefstijlcoach hebt opgesteld. 

Kosten?

Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken. Deelname kost je dus niets.  

Waar en wanneer?

Alle bijeenkomsten zullen plaatsen vinden op de praktijklocatie Boxtel van FMC Verzijden op Baandervrouwenlaan 241.   

De groepsbijeenkomsten zullen plaatsvinden op woensdagmiddag van 16.00 – 17.30 uur. 

Hoe aanmelden?

Een verwijzing van je (huis)arts is verplicht. Deze heb je nodig vóór je eerste afspraak (intakegesprek). 

Tussen het intakegesprek en de startdata kan maximaal 3 maanden zitten.  

Meer informatie? Stuur gerust een bericht naar leefstijlcoaching@fmcverzijden.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

De volgende persoon kan u hierbij helpen:

Neem contact op