Heeft u last van uw schouder?

Schouderklachten zorgen ervoor dat u niet goed kan functioneren in uw dagelijkse leven. Hierdoor worden simpele handelingen zoals aankleden of haren kammen lastig uit te voeren. De grote bewegingsvrijheid van de schouder maakt het gewricht kwetsbaarder voor aandoeningen. Heeft u last van uw schouder? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Verzijden!

Wat is schouderpijn?

Het schoudergewricht is een zeer complex gewricht. De schouder zorgt er namelijk voor dat u uw arm in alle kanten kunt bewegen en dat u uw dagelijkse bezigheden makkelijker kunt verrichten. Deze grotere bewegingsmogelijkheid wordt onder andere mogelijk gemaakt door​dat het een kogelgewricht is. Daarom zitten er vier grote pezen rondom het schoudergewricht welke zorgen voor beweging en stabiliteit. Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen.

Indien de schouder niet in goede conditie is kan de schouder niet optimaal functioneren. Het gewricht wordt dan zeer kwetsbaar voor letsels en tevens kunnen er diverse problemen optreden die het functioneren van de schouder moeilijker maken. Pijn in de schouder kan ​onder andere ontstaan door een ontsteking, slijtage of een ​ongeval.

Oorzaken van schouderpijn

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Er zijn meerdere factoren die een rol kunnen spelen bij schouderklachten. Vaak worden de klachten veroorzaakt door een peesontsteking of, bij eerdere episoden van schouderklachten, door een peesscheuring in de schouder. Dit kan komen door overbelasting, slijtage of door een plotseling ongeval. Een slijmbeursontsteking kan ook voor klachten zorgen. Bij een slijmbeursontsteking is het zakje waaruit de slijmbeurs bestaat gevuld met vocht. Dit wordt veroorzaakt door veelal repeterende bewegingen of een directe overbelasting.

Een andere oorzaak van schouderklachten kan een frozen shoulder zijn. Dit ontstaat doordat het gewrichtskapsel ontstoken is geraakt. Wanneer dit te lang duurt kan er een frozen shoulder ontstaan. 

Onze gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Verzijden helpen u graag van uw klachten af!

Neem contact op