Heeft u last van chronische pijn in uw pezen, spieren, gewrichten of banden? Als overige behandelmethodes niet werken om de klachten af te nemen, kan shockwave uitkomst bieden. Vooral chronische ontstekingen kunnen, door middel van shockwave, verholpen worden.
Wat is shockwave?
Shockwave is een techniek waarbij met schokgolven pijnlijke zones behandeld worden. De geluidsimpulsen verplaatsen zich van het apparaat naar de pijnlijke gebieden die behandeld moeten worden. De stofwisseling en bloedcirculatie wordt door shockwave verbeterd. Het lichaam wordt dan gestimuleerd om de klachten te herstellen, zodat de pijn afneemt. Shockwave kan op twee manieren worden toegepast: radiaal of gefocust. Bij gefocuste shockwave wordt er op een plaats gericht bij het behandelen. Bij radicale shockwave worden omliggende gebieden ook bestraald.
Voor welke klachten is shockwave geschikt?
Shockwave therapie is geschikt voor hardnekkige chronische klachten, die moeilijk te bestrijden zijn met andere behandelmethodes. Voorbeelden van klachten die met shockwave behandeld kunnen worden:
- Chronische aandoeningen aan hielspoor, schouder, elleboog, etc
- Pijn onder de knieschijf
- Chronische slijmbeursontsteking met verkalking in de regio
- Schouderpeesontsteking en verkalking
- Tenniselleboog en golferselleboog
- Bekken en bilspier klachten
Voordelen van shockwave
Het grote voordeel van shockwave is dat er weinig kans is op nadelige effecten na de behandeling. De behandeling maakt geen gebruik van medicijnen of chirurgie, maar zet het lichaam aan tot genezing. Na enkele dagen zult u merken dat de klachten relatief minder zijn en dat bewegen soepeler verloopt. De behandeling is kort maar krachtig.
De behandeling
Tijdens de eerste afspraak worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw klachten. Tevens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Deze gegevens worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er gekeken of deze vorm van therapie geschikt is. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. De behandelingen zijn erop gericht om pijnklachten te verminderen, zodat het behandel-/herstelproces sneller kan verlopen. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.