Heeft u last van uw nek?

Een nekhernia, is op de rughernia na, de meest voorkomende.
Het wordt veroorzaakt door een uitpuiling van de tussenwervelschijven.
Meestal worden de zesde of zevende-zenuwwortel hierdoor bekneld.

 

Symptomen van een nekhernia

Nekhernia’s kunnen meerdere klachten met zich meebrengen. Meestal gaat het om pijn in de nek die uitstraalt naar de armen, maar ook hoofdpijn kan een symptoom zijn van een hernia. Verder kan de huid rond de nek prikkelend of doof aanvoelen.
Mogelijk ontstaat er een krachtverlies in de armen. Ten slotte kunt u last hebben van pijn in het schoudergebied. Hoewel de meeste mensen klachten ervaren bij een nekhernia, zijn er ook mensen die helemaal geen klachten ervaren.

 

Oorzaken van een nekhernia

In veel gevallen is een hernia een verschijnsel dat bij ouderdom hoort. Dit komt door slijtage van de tussenwervelschijven, wat als gevolg heeft dat de tussenwervelschijven gaan uitpuilen.
Tevens kan het verrichten van langdurig zwaar werk een oorzaak van een hernia zijn, omdat de wervelkolom hierdoor teveel belast wordt. Maar ook te lang in dezelfde houding werken kan een hernia als gevolg hebben.

Daarnaast kan een nekhernia ook erfelijk zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Indien is vastgesteld dat u last heeft van een nekhernia, kan een fysiotherapeut uitkomst bieden bij het verminderen van de pijn. Als eerst zal er tijdens de intake een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd.
Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd. Nadat de klachten in kaart zijn gebracht zal er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld worden.

Het doel van de behandelingen is het verminderen van pijn, zodat u weer makkelijker kunt bewegen.

Neem contact op