Heeft u last van uw nek?

Nekpijn is een pijn die zich in of rondom de nek bevindt. Het kan u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Vaak gaat het om plotselinge pijnscheuten in de nek. Ook kan de pijn uitstralen naar uw schouders en/of armen. Meestal verdwijnen de klachten vanzelf, maar kunnen ook aanhouden of zelfs regelmatig terugkeren. Wanneer u last heeft van uw nek kan een afspraak bij de fysiotherapeut helpen. Door informatie, advies en wanneer nodig een behandeling helpt de fysiotherapeut u om actief met uw klachten om te gaan en daardoor een gunstiger beloop van uw klachten te realiseren.  

 

Symptomen van nekpijn

Nekpijn kan meerdere klachten met zich meebrengen en kunnen per persoon verschillen. Meestal heeft u pijn bij het bewegen van uw nek, maar de pijn kan ook uitstralen naar uw hoofd, schouders of armen. Behalve pijn in de nek, kan nekpijn ook zorgen voor beperkingen, zoals het niet kunnen draaien van het hoofd. Als gevolg hiervan gaat u veel handelingen niet meer doen, dit zorgt ervoor dat de nek steeds stijver gaat voelen. Ondanks dat u pijn ervaart is het wel verstandig om te blijven bewegen met de nek, maar dan wel binnen de pijngrens.

 

Oorzaken van nekpijn

Er zijn meerdere factoren die invloed kunnen hebben op uw nekpijn. Stress, voeding, slaap, ontspanning en hoe iemand met zijn/haar klachten omgaat zijn hier een aantal voorbeelden van. Het is van belang dat u goed inzicht krijgt in uw klachten. Daarnaast kan het ook het gevolg zijn van een verkeerde lichaamshouding of een eentonige werkhouding. Dit zorgt ervoor dat de nek verkeerd belast wordt. Echter kan het ook gaan om een medische oorzaak, zoals slijtage van de tussenwervelschijven (artrose) of een nekhernia. Dit is een uitpuiling van de tussenwervelschijven in de nek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Indien u langdurig last heeft van nekpijn, kan een fysiotherapeut uitkomst bieden bij het verminderen van de pijn. Als eerst zal er tijdens de intake een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Vervolgens worden deze uitkomsten geanalyseerd. Ten slotte zal er, nadat de klachten in kaart zijn gebracht, een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld worden. Het doel van de behandelingen is het verminderen van pijn, zodat u weer makkelijker kunt bewegen.

Neem contact op