Heeft u last van borstpijn?

Pijn op de borst hoeft niet altijd te duiden op een hartaanval. Vaak gaat het om een onschuldige reden. De pijn komt voor aan de borstkas ter hoogte van het borstbeen of de ribben (dit is ook te voelen in uw bovenrug) of in een of beide borsten. Heeft u last van borstpijn? Neem contact met ons op!

Wat is borstpijn?

Pijn in of op de borst komt voor in de ribbenkast, tussen de ribben, onderaan het borstbeen en achter het borstbeen. De pijn kan aan een of beide kanten of in het midden van de borst voorkomen, met uitstraling naar de hals, kaak, rug of schouders. Pijn op de borst hoeft niet altijd te wijzen op een hartziekte. Meestal heeft pijn op de borst een onschuldige oorzaak.

Symptomen van borstpijn

Borstpijn kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal ontstaat er pijn bij inspanning, hoesten, bij een bepaalde beweging of houding of het drukken op een gevoelige plek. Tevens kan de pijn gepaard gaan met misselijkheid, zweten, koorts, benauwdheid of een snelle ademhaling.

Oorzaken van borstpijn

Pijn op de borst kan verschillende oorzaken hebben. Bij pijn op de borst denken veel mensen dat het met het hart te maken heeft, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn ook andere oorzaken mogelijk, zoals:

  • Spieren en ribben, pijn bij het drukken op een gevoelige plek. Dit komt door overbelasting van de spieren.
  • Maag en slokdarm, brandende pijn achter het borstbeen
  • Stress of ademhaling

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Fysiotherapie kan ingezet worden bij het ervaren van borstpijn. De eerste afspraak bestaat uit een informatief en gericht onderzoek en een gesprek. Vervolgens worden deze gegevens geanalyseerd en wordt de oorzaak van uw klachten achterhaald. Op basis van deze uitkomsten wordt er een behandelplan opgesteld.

Het doel van de behandelingen is het verminderen van de klachten, en de spieren te versterken. Tevens worden er oefeningen gedaan die u ook thuis kunt uitvoeren, zodat het herstelproces sneller kan verlopen. Afhankelijk van de oorzaak van uw klachten zijn er verschillende behandelmogelijkheden.

Neem contact op