Last van een blessure?

Heeft u sportblessures en wilt u zo spoedig mogelijk uw sport weer beoefenen? Of wilt u een sportblessure voorkomen? Sportfysiotherapie in ‘s-Hertogenbosch, Boxtel en Schijndel heeft een positieve invloed op het genezingsproces van een sportblessure, maar ook op het voorkomen ervan.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De therapeut behandelt blessures aan de spieren, pezen en gewrichten. Deze komen het meest voor aan de knie, enkel en schouder. De therapie is erop gericht de blessure te herstellen, maar kan ook ingezet worden om lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. De therapeut behandeld op sporters na ook ouderen en kinderen, bij wie sport ingezet kan worden als behandelmethode. Door de gerichte behandelingen kunt u binnen de kortste keren uw trainingen weer hervatten. Bovendien leert de sportfysiotherapeut hoe u herhaling van de blessure in de toekomst kunt voorkomen.

Voor welke klachten is FMC Verzijden sportfysiotherapie 's-Hertogenbosch, Schijndel en Boxtel geschikt?

Sportfysiotherapie kan bij verschillende blessures uitkomst bieden, tevens helpt de sportfysiotherapeut sportblessures voorkomen. Voorbeelden van aandoeningen die de sportfysiotherapeut behandelt en adviezen die door de sportfysiotherapeut gegeven worden:

  • Sportblessures aan de spier, gewricht, bot of pees
  • Andere klachten die u belemmeren in uw sportactiviteiten
  • Advies blessurepreventie zodat u in de toekomst blessures kunt voorkomen
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport
  • Verbeteren van spierkracht
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden er vragen gesteld over de oorzaak van uw sportblessure, vervolgens wordt gekeken naar de blessure en er worden doelen opgesteld. Aan de hand hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan en revalidatieschema opgesteld. De sportfysiotherapeut maakt gebruik van oefentherapie. Tevens krijgt u oefeningen die u thuis kunt uitvoeren zodat u actief bezig bent de gestelde doelen te realiseren. Ook worden er adviezen meegegeven om sportblessures in de toekomst te voorkomen.

Maak een afspraak