Ontstaan er steeds meer klachten en kwalen door het ouder worden?

Naarmate we ouder worden, ontstaan er steeds meer klachten en kwalen. Deze klachten kunnen u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. Vaak is er sprake van meerdere problemen tegelijkertijd. Wij kunnen u helpen leren omgaan met deze klachten. Neem contact met ons op!

Wat zijn ouderdomsklachten?

Naarmate we ouder worden bewegen onze spieren en gewrichten steeds minder soepel. Lichamelijke, geestelijke en sociale problemen zijn vaak het gevolg van ouderdomsklachten. Tevens neemt de kans op andere aandoeningen toe bij het ouder worden. Dit zijn aandoeningen als parkinson, slechthorendheid, slechtziendheid, duizeligheid, artrose, etc.

Symptomen van ouderdomsklachten

Bij het ouderdom horen symptomen als vergeetachtigheid, een verminderd gezichtsvermogen, achteruitgang van het gehoor of longontsteking. Tevens hebben ouderen meer kans op vallen en botbreuken, doordat de spieren en gewrichten minder soepel zijn. Een val kan ernstige gevolgen hebben en genezing kan soms erg lang duren. Parkinson is ook een ziekte die vaak bij ouderen voorkomt. Om ouderdomsklachten zo veel mogelijk uit te stellen is het belangrijk dat u veel in beweging blijft.

Oorzaken van ouderdomsklachten

Bij ouderdomsklachten is er sprake van verschillende problemen. Doordat de klachten erg variëren kunnen er ook verschillende oorzaken zijn voor ouderdomsklachten. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Verminderd evenwicht
  • Achteruitgang van mobiliteit en zelfstandigheid
  • Afname van de stofwisseling
  • Invloed van stress

Wat kan geriatriefysiotherapie voor u betekenen?

Als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed, kunt u veel baat hebben bij geriatriefysiotherapie. Dat is ook het geval als uw conditie minder wordt of als u nek- of schouderklachten heeft. Contact met de geriatriefysiotherapeut is ook zinvol als u vaker valt en daardoor geneigd bent om minder te bewegen. Hoewel dat begrijpelijk is, heeft actief blijven een positieve werking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met uw hart. De geriatriefysiotherapeut helpt u bij evenwichtsproblemen, verminderde mobiliteit, verminderde spierkracht en stijve gewrichten of spieren.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Neem contact op