Mieke van Rooij

Mijn naam is Mieke van Rooij (1997), woonachtig in Drunen en het liefst elke dag met sport en beweging bezig.  Niet gek dat ik dan ook de bachelor opleiding Sportkunde aan de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven heb gevolgd. Hier heb ik kennis verkregen van onder andere anatomie, fysiologie en de trainingsleer. Tijdens deze opleiding heb ik de minor ‘sportvoeding’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen succesvol doorlopen.  In 2019 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen waarna ik mezelf ‘sportkundige’ mag noemen.

Hierna ben ik twee jaar werkzaam geweest als sport- en voedingscoach waarbij ik ervaring heb opgedaan omtrent persoonlijke begeleiding op zowel mentaal als fysiek gebied. In deze periode heb ik ook de Propedeuse behaald van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Hiermee heb ik mijn kennis op gebied van voeding en coaching verder uitgebreid.

Sinds augustus 2021 ben ik werkzaam bij FMC Verzijden als vitaal trainer. Hier ga ik mij richten op het ontwikkelen en uitvoeren van verschillende producten binnen Vitaal Verzijden. De vitaliteit wordt immers steeds belangrijker in de huidige maatschappij. Bij mij als sportkundige staat de kracht van bewegen centraal. Sport en beweging is niet alleen erg belangrijk maar ook heel leuk. Dit wil ik dan ook graag met mijn kennis en enthousiasme doorgeven aan anderen. Ik vind het belangrijk dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan bewegen, voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid.

Zelf ben ik in mijn vrije tijd het liefst actief bezig. Zo fiets ik graag een rondje op de racefiets, of ga ik de bossen in op mijn mountainbike. Op zondagochtend ben ik te vinden op het voetbalveld waar ik samen met mijn vriendinnen een potje voetbal. Verder ga ik gezelligheid zeker niet uit de weg en doe ik graag leuke dingen met vrienden/vriendinnen/familie.

 

Opleidingen / cursussen

 

– Bachelor Sportkunde Wellness – Fontys Sporthogeschool, Eindhoven

– Propedeuse Voeding & Diëtetiek – Haagse Hogeschool, Den Haag

– Minor Sports nutrition – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen