Training bij peesklachten

Peestraining Boxtel

Peesklachten zijn meestal een gevolg van langdurende of acute overbelasting. Hierdoor wordt de kwaliteit van het peesweefsel minder en neemt de belastbaarheid af. Door gerichte oefentherapie in combinatie met begeleiding van de belasting/belastbaarheid, kan de kwaliteit en belastbaarheid verhoogd worden en neemt de pijn af.

Onze therapeuten en sportkundigen zijn gespecialiseerd in het behandelen van peesklachten aan de schouder, heup, knie en voet/enkel regio.

 

Indicaties

  • Achillespeesklachten
  • Hielspoor/ontstoken peesplaat onder voet
  • Kniepeesklachten/Jumper’s knee
  • Hamstringklachten
  • Peesklachten zijkant heup (bilklachten)
  • Peesklachten schouder

Intake

Tijdens het intakegesprek met een fysiotherapeut volgt er een uitgebreid vraaggesprek om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Daarna zal er een lichamelijk onderzoek plaats vinden en eventueel een fysiotherapeutische echo om alles goed in kaart te brengen. Vervolgens zal er samen met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld en gaat u trainen met een sportkundige. Indien nodig/gewenst kan er altijd een afspraak bij de fysiotherapeut worden ingepland om de voortgang te bewaken.

Het behandeltraject

Het doel van de behandelingen is het verminderen van uw peesklachten en het verbeteren van de belastbaarheid van de pees. Dit wordt gedaan door middel van training die gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Uit deze onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat 2-3x per week trainen, middels deze trainingsmethoden het meest effectief is. Dit kan bij ons in de peestrainingsgroep.

FMC Verzijden maakt gebruik van het Flywheel Concept dat bewezen effectief is voor het trainen van peesklachten. Daarnaast is het belangrijk om de spieren in de romp en rondom de heupen te versterken. Hoe sterker deze zijn hoe minder snel de pees overbelast wordt.

Wanneer sporten?

De peestraining wordt gegeven op:

Maandag 18.00 – 18.50
Donderdag 18.00 – 18.50

 

Voor de tarieven klik hier

Deze personen kunnen u hierbij helpen;