Een enkelblessure is een van de meestvoorkomende acute sportblessures. Meestal ontstaan blessures aan de enkel door een plotselinge beweging, maar kan ook door overbelasting ontstaan. Bij herhaalde enkelblessures kan ook vaak kraakbeenschade ontstaan.

 

U kunt bij ons terecht voor de volgende enkelblessures:

Een kneuzing ontstaat meestal door een val, slag of stoot. Hierbij worden de uiteindes van uw gewrichten verschoven ten opzichte van elkaar. Hierdoor rekken de eromheen liggende kapsels op. In sommige gevallen kunnen deze ook scheuren. Bij een kneuzing ontstaat meestal een zwelling, pijn en een bloeduitstorting. Bij een verstuiking van uw enkel is er sprake zijn van een verkleuring van uw enkel. Daarnaast kunt u belemmerd worden bij het strekken en/of buigen van de enkel. Herkent u deze klachten bij uzelf? Neem dan contact met ons op.

Een gewrichtsband blessure ontstaat meestal door een beweging die te ver wordt doorgezet, waardoor de gewrichtsband te ver uitrekt. Vrijwel direct na het ongeval ontstaat er een zwelling van het gewricht en is er sprake van een bewegingsbeperking. In de meeste gevallen genezen blessures aan de gewrichtsbanden vanzelf. Blijven uw klachten aanhouden? Neem dan contact met ons op.

Er zitten drie enkelbanden aan de buitenkant van de enkel, zodat deze stabiel blijft. Ondanks deze banden kan het toch voorkomen dat de enkel omklapt. Er wordt dan van een enkelinstabiliteit gesproken. Hierbij kunnen de enkelbanden uitrekken of scheuren. Meestal ontstaat er direct pijn en kan de enkel snel dik en blauw worden. Tevens kan het voorkomen dat het kraakbeen beschadigd wordt. Herkent u deze klachten bij uzelf? Neem dan contact met ons op.

Direct contact

Deze therapeuten kunnen u helpen:

Neem contact op