Heeft u kanker en wilt u leren omgaan met de klachten en pijn?

  • Wanneer u met kanker te maken krijgt, komt er een hoop op u af. U krijgt vaak een hoop te verduren, zowel emotioneel als fysiek. De behandeling van kanker gaat vaak gepaard met een verschlechting van de conditie, sterke vermoeidheid en een vermindering van uw kracht.

Wat is kanker?

Het lichaam bestaat uit miljarden cellen, die door middel van celdeling oude cellen door nieuwe vervangen. Bij kanker treedt er een fout op in de verdeling van de celdeling. Deze cellen gaan blijven zich vermenigvuldigen en worden groter, wat als gevolg heeft dat er een opeenhoping ontstaat van foute cellen. Deze cellen kunnen uitzaaien naar andere delen van het lichaam. Kanker ontstaat dus door een foute cel.

Symptomen van kanker

Er zijn veel vormen van kanker, deze ziektes hebben allemaal andere symptomen en klachten. Meest voorkomende symptomen van kanker zijn een blijvende heesheid of hoest, nieuwe of veranderende moedervlekken, een schilferend plekje op de huid, ongewoon vaginaal bloedverlies of abnormale afscheiding, een verdikking of een knobbel in je lichaam. Heeft u een of meer van deze symptomen is het verstandig om naar een huisarts te gaan.

Oorzaken van kanker

Iedereen heeft kans om kanker te krijgen, maar niet iedereen krijgt het. Er zijn verschillende factoren die de kans op het krijgen van kanker vergroten. Dit zijn:

  • Leeftijd
  • Erfelijke aanleg
  • Roken
  • Veel alcohol drinken
  • Onvoldoende lichaamsbeweging

Effecten van oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie richt zich op het op het verlichten van klachten die ontstaan bij mensen die kanker hebben. Dit kan in elke stadia van de ziekte. Oncologiefysiotherapie helpt u bij het versterken van de spieren en de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor gaat u zich sterker voelen. Daarnaast leer de fysiotherapeut u omgaan met de klachten en pijn. Tevens biedt het psychische verlichting, door middel van effectieve oefeningen die u helpen om meer vertrouwen in uw lichaam te krijgen. Oncologiefysiotherapie is vooral gericht op oefentherapie. De oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van uw leven. Tevens is het gericht op het versterken van uw lichaam. Deze oefeningen zijn erg laagdrempelig en vragen niet te veel van u.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Maak een afspraak