Schouderblessures komen door het sporten erg vaak voor. Dit komt doordat de schouder een complex gewricht is, die in alle kanten kan bewegen. Door deze grote beweegmogelijkheid kan het weleens voorkomen dat er iets mis gaat. Blessures aan de schouder kunnen door het sporten ontstaan, maar kunnen ook het gevolg zijn van een val of overbelasting. De fysiotherapeuten van ons gespecialiseerde Rugcentrum in ‘s-Hertogenbosch helpen u graag van uw klachten af!

U kunt bij ons terecht voor de volgende schouderblessures:

Wanneer u last heeft van een beklemmend weefsel in uw schouder dan heeft u vooral last van de schouder bij het bewegen. Met heffen en reiken van de arm, verergert de pijn. De meest voorkomende oorzaken van de blessure zijn overbelasting van de schouder (wanneer u veel moet heffen) en het slecht functioneren van het bot in de schouder (zogenaamde rotator cuff). Herkent u deze klachten bij uzelf? Neem dan contact met ons op.

Er wordt van een spierblessure gesproken als uw spier te ver uitrekt, een gewricht de verkeerde kant op kantelt of een pees scheurt. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes ontstaan, maar de spier kan ook helemaal door scheuren. De pijn kan aanvoelen als een zweepslag, dit kan gepaard gaan met een branderig gevoel. Daarnaast kunt u last hebben van een stijf gevoel in de schouder. Herkent u deze klachten bij uzelf? Neem dan contact met ons op.

Een schouder letsel kan plotseling, maar ook geleidelijk ontstaan. Dit komt voornamelijk door verkeerde belasting van de schouder, maar kan ook veroorzaakt worden door een verkeersongeval of bedrijfsongeval. De schouder letsel kan u enorm beperken in uw dagelijkse werkzaamheden. De pijn kan erg hevig zijn en kan zorgen voor beperking in de beweeglijkheid van de schouder. Herkent u deze klachten bij uzelf? Neem dan contact met ons op.

Er wordt van schouderinstabiliteit gesproken wanneer de kop van de bovenarm tijdens het bewegen niet mooi in het midden van de kom blijft zitten. In sommige gevallen kunnen de klachten zo hevig worden dat uw schouder uit de kom gaat bij het verrichten van bepaalde bewegingen. Schouderinstabiliteit wordt voornamelijk veroorzaakt door een trauma aan de schouder (bijv. door een val). Meestal voelt u een lokale pijn, vooral bij het bewegen van de schouder. De pijn kan uitstralen naar de bovenarm en kan voor krachtsvermindering zorgen. Daarnaast kunt u een krakend geluid horen bij het bewegen van de schouder. Herkent u deze klachten bij uzelf? Neem dan contact met ons op.

Slijtage van de schouder hoort bij een normaal verouderingsproces. Meestal ontstaat slijtage door artrose of een ongeval, maar kan ook door overbelasting of een chronische ontsteking van het slijmvlies ontstaan. U Kunt klachten ervaren bij het heffen, achterwaartse bewegingen van de schouder en ‘s nachts bij het liggen op de schouder. Soms is er een zwelling bovenop de schouder te zien. Dit ontstaat door vocht in het gewricht of door bot aangroei aan de randen. In veel gevallen moet u een operatie ondergaan om de klachten te verhelpen. Wij kunnen u tijdens het revalideren helpen, zodat u uw schouder weer zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Neem contact met ons op.

Direct contact

Deze therapeuten kunnen u helpen:

Neem contact op