Voetklachten

  • Klachten aan de voeten zijn vaak er vervelend omdat het u kan hinderen in het dagelijks leven of tijdens en na het sporten.

Veelvoorkomende voetklachten

  • Hielspoor, mensen met een hielspoor hebben vaak klachten als pijn en irritatie aan de onderzijde van de voet bij de hiel. De pijn is goed aanwijsbaar en vaak fel. Pijn wordt het meest gevoeld wanneer je opstaat. Een hielspoor is een verkalking onder de hiel bij de aanhechting van de pees. Deze pees loopt naar de voorvoet. Veel mensen hebben een hielspoor maar ervaren geen klachten. Ook kan het zijn dat u geen hielspoor hebt maar een ontsteking van de peesplaat, ook wel een fasciitis plantaris genoemd.
  • Voorvoet, voorvoetklachten bestaan vaak uit pijn aan 1 of meer van je middenvoetsbeentjes. Het is een zeurende of scherpe pijn onder de bal van je voet. De pijn neemt meestal toe bij inspanning en weer af bij rust. Ook kan de bal van uw voet opgezet zijn en rood en warm worden, dit zou een kapselontsteking kunnen zijn.

Advies bij voetklachten

Bij het ervaren van voetklachten is het belangrijk om eerst zelf te onderzoeken waar uw klachten worden veroorzaakt. Schoenen horen steun te bieden aan je voeten. Oude versleten schoenen kunnen dit niet meer. Zorg er dus voor dat u goede steunzevende schoenen draagt. Dit geldt natuurlijk ook voor uw sportschoenen. Als u veel sport is het van belang om goede schoenen te dragen. Tevens kan gewicht een rol oorzaak zijn van voetklachten. Uw voeten moeten immers uw hele gewicht dragen. Zorg er dus voor dat uw op gezond gewicht blijft.

fysiotherapie bij voetklachten

Binnen onze praktijk hebben wij fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in de voet. De fysiotherapeut zal eerst de oorzaak van uw voetklachten onderzoeken. Op basis van deze onderzoek wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Deze is erop gericht om uw spieren doormiddel van verschillende oefeningen te versterken. Welke fysiotherapeutische behandeling wordt toegepast is afhankelijk van de persoon en de oorzaak van de klachten.

Deze therapeuten kunnen u helpen bij deze klacht:

Maak een afspraak