Last van uw hand, pols of elleboog?

Wanneer u pijnklachten ervaart aan uw hand, pols of elleboog dan wilt u daar snel vanaf. Handtherapie Schijndel is gespecialiseerd in het effectief behandelen van verschillende pijnklachten aan de hand, pols of elleboog. Sinds 2011 is onze praktijk HCA(plus) gecertificeerd. Dit betekent dat wij de hoogste keurmerk binnen de fysiotherapie hebben en kunnen wij u van de best mogelijke zorg voorzien.

Waarom handtherapie Schijndel?

Gezondheidscentrum Schijndel heeft verschillende vormen van fysiotherapie en aanverwante specialisaties in huis. De diagnostiek en behandeling van uw hand, pols of elleboogklachten vereisen specifieke kennis van de anatomie en fysiologie. Onze handtherapeut is hiertoe opgeleid en heeft ruime ervaring in het verhelpen van uw pijnklachten. Andere klachten? Met de beschikking over verschillende specialisten onder één dak bent u voor lichamelijke klachten en behandelingen bij FMC Schijndel aan het juiste adres. Zo kunt u ook voor sportblessures, ouderdomsklachten en peesklachten bij ons terecht. De aanpak die wij hanteren is betrouwbaar, persoonlijk en professioneel.

Wat is handtherapie?

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap die wij bezitten en wanneer u daar last van krijgt heeft dit ook direct effect op uw dagelijkse werkzaamheden. Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en ergotherapie. Zij houden zich o.a. bezig met aandoeningen aan de spieren, zenuwen, huid en gewrichten van de hand, pols of elleboog. Handtherapie richt zich op aangedane structuren met als doel de beperkingen in het dagelijks leven te verminderen. Zo zorgen wij ervoor dat u uw werk of hobby weer kunt uitvoeren.

Voor welke klachten is handtherapie geschikt?

  • Carpaal tunnel syndroom
  • Quervain
  • Duimbasisartrose
  • Fracturen van de vingers, hand, pols of elleboog
  • Instabiliteit van de pols
  • Bandletsel van de vingers of pols (luxatie, vinger uit de kom)
  • Triggervinger
  • Dupuytren
  • Overbelastingsklachten
  • Post-operatieve behandeling van de vingers, hand, pols of elleboog

De behandeling

De handtherapeut verzorgt de handtherapie en behandelt de aandoening die u heeft. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een uitgebreid onderzoek plaats. Tijdens de eerste afspraak zal er een intake/screening plaatsvinden zodat we direct de klachten die u heeft in kaart kunnen brengen. Dit zal o.a. bestaan uit een vragengesprek en een onderzoek van de hand, pols en elleboog. Nadat de screening heeft plaatsgevonden gaan we de behandelmogelijkheden bespreken en zullen we samen met u behandeldoelen opstellen. Met deze doelen gaan we dan aan de slag. Welke behandeling er uitgevoerd wordt hangt af van de vastgestelde aandoening en de oorzaak van de klacht. De behandeling kan o.a. bestaan uit het verbeteren van de bewegelijkheid, kracht, stabiliteit, coördinatie, het aanmeten van een spalk of een advies over het gebruik van de hand, pols of elleboog.

Wanneer er een operatie heeft plaatsgevonden zal er ook een wondcontrole en littekenbehandeling uitgevoerd worden om te kijken welke zaken het herstel in de weg kunnen staan. Als laatste zullen wij samen met u gaan evalueren over de gestelde doelen en het behandelproces. Als u meer informatie wilt over handtherapie Schijndel, kunt u gebruik maken van ons gratis inloopspreekuur. Deze vindt plaats op maandagavond tussen 17:00 en 18:00.

Deze therapeut kan u helpen bij deze klacht:

Meer informatie over onze werkwijze?

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen hebt. U kunt ook onderstaand uw gegevens achterlaten. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Maak een afspraak