NieuwsKlant reactie ,fysio, fysio Boxtel, fysio Schijndel, fysio Den-Bosch, fysio 's-Hertogenbosch, fysiotherapie, fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie Schijndel, fysiotherapie Den-Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den-Bosch, fysiopraktijk, fysiopraktijk Boxtel, fysiopraktijk Schijndel, fysiopraktijk Den-Bosch, fysiopraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Boxtel, fysiotherapiepraktijk Schijndel, fysiotherapiepraktijk Den-Bosch, fysiotherapiepraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapeut, fysiotherapeut Boxtel, fysiotherapeut Schijndel, fysiotherapeut Den-Bosch, fysiotherapeut 's-Hertogenbosch, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Boxtel, fysiotherapeuten Schijndel, fysiotherapeuten Den-Bosch, fysiotherapeuten 's-Hertogenbosch, bewegen, bewegen Boxtel, bewegen 's-Hertogenbosch, bewegen Den Bosch, bewegen Schijndel, bewegen FMC Verzijden, bewegen in Boxtel, bewegen in Den Bosch, bewegen in 's-Hertogenbosch, bewegen in Schijndel, beweging Boxtel, beweging 's-Hertogenbosch, beweging Den Bosch, beweging Schijndel, beweging FMC Verzijden, beweging in Boxtel, beweging in 's-Hertogenbosch, beweging in Den Bosch, beweging in Schijndel

Artrose

In september 2022 is bij mij artrose aan mijn knie geconstateerd. Mijn knie was dik en had veel pijn .
Als actief sporter met een passie voor mountainbike, fietsen en hardlopen ondervond ik flinke belemmeringen in mijn bewegingsvrijheid.
Wat nu?

Fysiotherapie

Ilse, mijn fysiotherapeut van Fysiotherapie Verzijden in Boxtel, heeft mij uitstekend geholpen.
Na eerst een aantal behandelingen om mijn knie wat mobieler te krijgen zijn we hard aan de slag gegaan met opbouwen.
Samen hebben we doelstellingen opgesteld die mij vertrouwen gaven dat ik weer zou kunnen sporten.
Ilse begrijpt dat het sporten voor mij, het actief buiten aan het bewegen zijn en toewerken naar uitdagingen, belangrijk zijn.
Samen zijn we aan het werk gegaan met diverse oefeningen om mijn knie en mijn basis te verstevigen.
Stap voor stap werd mijn knie rustiger.
Daarnaast kreeg ik ook steeds meer inzicht in artrose, hoe ik daar mee om kan gaan, welke oefeningen juist goed zijn voor je gewrichten en welke bewegingen je beter kunt vermijden.

Wintersport

Langzaamaan kwam het eerste doel in zicht, mijn wintersportvakantie.
Daar waar in eerste instantie het vooruitzicht was dat ik heel rustig aan af en toe een hellinkje mocht pakken, was de vooruitgang groot. Zo groot dat ik alle pistes heb kunnen pakken en een heerlijke week in de sneeuw heb gehad.

ROPA-run

De begeleiding vanuit Ilse blijft voorlopig. Van 2x per week train ik nu 1x per week en gaan we stapsgewijs afbouwen naar volledig zelfstandig trainen in de sportschool op een verstandige wijze.
Het volgende doel is mijn deelname aan de ROPA-run als fietser waarbij ik in 3 dagen en 2 nachten met ons team een afstand van ongeveer 520 km zullen afleggen en ik daarvan 260 km zal fietsen.

Fijn dat ik als sporter met een langdurige hulpvraag gezien wordt en zo begeleid wordt dat ik mijn doelen bereik.