Blogfysio, fysio Boxtel, fysio Schijndel, fysio Den-Bosch, fysio 's-Hertogenbosch, fysiotherapie, fysiotherapie Boxtel, fysiotherapie Schijndel, fysiotherapie Den-Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den-Bosch, fysiopraktijk, fysiopraktijk Boxtel, fysiopraktijk Schijndel, fysiopraktijk Den-Bosch, fysiopraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Boxtel, fysiotherapiepraktijk Schijndel, fysiotherapiepraktijk Den-Bosch, fysiotherapiepraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapeut, fysiotherapeut Boxtel, fysiotherapeut Schijndel, fysiotherapeut Den-Bosch, fysiotherapeut 's-Hertogenbosch, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Boxtel, fysiotherapeuten Schijndel, fysiotherapeuten Den-Bosch, fysiotherapeuten 's-Hertogenbosch, bewegen, bewegen Boxtel, bewegen 's-Hertogenbosch, bewegen Den Bosch, bewegen Schijndel, bewegen FMC Verzijden, bewegen in Boxtel, bewegen in Den Bosch, bewegen in 's-Hertogenbosch, bewegen in Schijndel, beweging Boxtel, beweging 's-Hertogenbosch, beweging Den Bosch, beweging Schijndel, beweging FMC Verzijden, beweging in Boxtel, beweging in 's-Hertogenbosch, beweging in Den Bosch, beweging in Schijndel

De eerste afspraak fysiotherapie, zo werkt dat 

 

U kunt terecht komen bij de fysiotherapie via de huisarts of op eigen initiatief. De wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) maakt het sinds 2006 mogelijk om zonder verwijsbrief van de huisarts naar de fysiotherapie te komen.
Een groot voordeel hiervan is dat men rechtstreeks terecht kan bij de specialist in houding en bewegen en dat de behandeling direct kan beginnen want hoe sneller u op de juiste plek terecht komt, hoe sneller het herstel kan beginnen.

Hoe gaat Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie in z’n werk?

Indien u zonder verwijzing naar de fysiotherapie komt, start de eerste afspraak altijd eerst met een screening. Dit betekent dat de fysiotherapeut vaststelt of u op het juiste adres bent. Zo niet dan kan de fysiotherapeut u doorsturen naar de huisarts.
Het contact hiervoor kan, indien gewenst, door de fysiotherapeut gelegd worden.

De anamnese

Indien de fysiotherapeut heeft geconcludeerd dat u op het juiste adres bent of wanneer u met een verwijzing gekomen bent, zullen er aanvullende vragen gesteld worden om de klachten verder in kaart te brengen.
Zo worden onder andere de ontstaanswijze, duur, intensiteit en beperkingen uitgevraagd.
Daarnaast zullen andere factoren die mogelijk een rol spelen in kaart gebracht worden en zullen de doelstellingen en de verwachtingen van de patiënt worden geïnventariseerd. Bij bepaalde regio’s neemt de therapeut één of meerdere vragenlijsten met u door.

Het fysiotherapeutisch onderzoek

Na het vragengesprek zal de fysiotherapeut het lichamelijk onderzoek uit voeren. In het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar zal ook onderzocht worden waar de klacht vandaan komt.
Dit betekent dat de fysiotherapeut na gaat of er ook andere lichamelijke factoren van invloed kunnen zijn op de klachten en/of het herstel.

Het lichamelijk onderzoek kan bestaan uit het bekijken van het lichaam(sdeel), uitvoeren van oefeningen of (specifieke) testen, voelen aan de desbetreffende spieren en/of gewrichten.

Indien de fysiotherapeut tijdens de intake of het onderzoek beslist dat er inzet van een manueel therapeut of een ander specialisme nodig is, zal dit zo snel mogelijk ingepland worden.

Therapie

Afhankelijk van het gesprek en de uitslagen van het lichamelijk onderzoek kan er een diagnose worden gesteld. Vervolgens wordt er in overleg met u een behandelplan opgesteld met gerichte doelen en een prognose.
Indien nodig geeft de fysiotherapeut een aantal oefeningen mee die u thuis kunt uitvoeren.

Tijdens de behandeling wordt van u, als patiënt, een actieve inbreng verwacht.

Het doel van de behandeling kan zijn: het geven van instructie en advies, het verbeteren van houding, mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en/of uw uithoudingsvermogen.

De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, manuele verrichtingen, massage of dry needling, medical taping of soms een specifiekere behandelmethode zoals EPTE of shockwave.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klacht en beperking. Door middel van een elektronisch patiëntendossier wordt de voortgang van de behandeling genoteerd en inzichtelijk gemaakt.
Zo kan beoordeeld worden of de met u vooraf gestelde doelen gerealiseerd zijn en/of aangepast moeten worden.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw klacht, bestaat de eerste afspraak doorgaans uit een intake en direct een behandeling. Hiervoor kunnen daarom twee zittingen in rekening worden gebracht.