Blog

In ons Rugcentrum in ‘s-Hertogenbosch zorgen we ervoor dat patiënten een op maat gemaakte behandeling krijgen.

Onderdeel van de behandeling kan zijn het trainen volgens het David Spine concept.

Deze manier van trainen is specifiek gericht op mensen met lage rugklachten. De David Spine apparatuur wordt met name in specialistische rugcentra gebruikt. De apparaten zijn van hoge kwaliteit en werken uiterst efficiënt.
Onze ervaring is dat mensen met langdurige rugklachten na training op de David Spine apparatuur afname van klachten ervaren.

De meerwaarde

De meerwaarde van de David Spine apparatuur is dat het een erg veilige vorm van oefenen is. Op basis van testen wordt er een specifiek programma aangemaakt.
Dit zorgt ervoor dat we een gericht oefenprogramma kunnen samenstellen gericht op conditie, stabiliteit en coördinatie van de rugspieren.
Deze trainingswijze geeft mensen het vertrouwen terug in zijn/haar eigen lichaam en zorgt ervoor dat er minder angst aanwezig is tijdens het bewegen in het dagelijks leven.

Uit onderzoek is gebleken dat geleidelijk aan opbouwen in training en specifiek gerichte oefentherapie de meest effectieve behandeling is bij mensen met lage rugklachten.
Door middel van de David Spine apparatuur gaan we de rug geleidelijk aan belasten in alle richtingen. Het is van belang om dit op een comfortabele en ontspannen manier te doen.
Het grootste verschil met de “gewone” sportschool apparatuur is dat de David Spine apparaten continue feedback geven over de uitvoering van de oefening.
We kunnen vorderingen en vooruitgang goed evalueren door de resultaten van de testen met elkaar te vergelijken.

De apparaten van David Spine zijn uitgerust met een touchscreen waarop aangegeven wordt welke snelheid u moet aanhouden en hoeveel herhalingen u moet maken zodat het beste resultaat behaald wordt.
Wanneer u klaar bent met de training op een apparaat kunt u aangeven hoe makkelijk of hoe zwaar de oefening was. Zo krijgen wij continue feedback op de training en kunnen indien nodig aanpassingen maken in de behandeling.

Lees hier meer over de ervaringen van anderen.