Geen categorie

Op 30 november 2023 veranderde mijn wereld rigoureus. Na een ongeval waarbij een trein mijn paardentrailer ramde kreeg ik een deel van die klap mee en lag ik binnen een uur op de operatiekamer. Met veel botbreuken en verwondingen lag ik twee dagen op intensive care en nog eens een weekje op de verpleegafdeling. Meteen na thuiskomst heb ik fysiotherapie Verzijden benaderd om zo spoedig mogelijk met therapie te starten.

Als vrij snel stond Stijn Poos op de stoep om te kijken waar hij me mee kon helpen. Nou, op dat moment niet veel. Ik kon nauwelijks lopen met het gips om mijn enkel en een gebroken bovenbeen en heup. Maar desondanks slaagde Stijn er in om enkele oefeningen te geven om al vast wat spieren weer te mobiliseren. Toen ik wat meer mobiel was en naar de vestiging in Boxtel kon komen werden de oefeningen uitgebreid. Andere specialismen werden ingevlogen zoals Sandra met haar kennis van manuele therapie en Ilse als sportfysiotherapeute. Gezamenlijk hebben ze een oefenprogramma samengesteld. Het voorstel was om veel krachttrainingen op eigen houtje te doen en specifieke balansoefeningen onder leiding van Stijn.

Het resultaat, na een half jaar therapie, is verbazingwekkend. De kracht in mijn benen is voor een groot gedeelte terug. Het terugvinden van mijn balans vergt nog wel enige tijd. Hiermee is mijns inziens weer bewezen dat goede fysiotherapie zijn vruchten afwerpt.