BlogBosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den-Bosch, fysiopraktijk, fysiopraktijk Boxtel, fysiopraktijk Schijndel, fysiopraktijk Den-Bosch, fysiopraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Boxtel, fysiotherapiepraktijk Schijndel, fysiotherapiepraktijk Den-Bosch, fysiotherapiepraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapeut, fysiotherapeut Boxtel, fysiotherapeut Schijndel, fysiotherapeut Den-Bosch, fysiotherapeut 's-Hertogenbosch, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Boxtel, fysiotherapeuten Schijndel, fysiotherapeuten Den-Bosch, fysiotherapeuten 's-Hertogenbosch, bewegen, bewegen Boxtel, bewegen 's-Hertogenbosch, bewegen Den Bosch, bewegen Schijndel, bewegen FMC Verzijden, bewegen in Boxtel, bewegen in Den Bosch, bewegen in 's-Hertogenbosch, bewegen in Schijndel, beweging Boxtel, beweging 's-Hertogenbosch, beweging Den Bosch, beweging Schijndel, beweging FMC Verzijden, beweging in Boxtel, beweging in 's-Hertogenbosch, beweging in Den Bosch, beweging in Schijndel
Het idee van een ketenprobleem waarbij een verstoring in één deel van het lichaam kan leiden tot problemen elders, is een belangrijk concept in fysiotherapie. Een veelvoorkomend voorbeeld van ketenproblematiek is wanneer iemand een blessure heeft aan een gewricht, zoals een enkelblessure. Hoewel de pijn zich op dat moment rondom het enkelgewricht aanwezig is, kan het lichaam beginnen te compenseren door andere gewrichten en spieren te overbelasten om de functie van de enkel te behouden. Dit kan leiden tot overbelasting van andere gewrichten, zoals de knie, heup of rug, wat uiteindelijk kan resulteren in pijn en disfunctie in die gebieden.

 

Door een uitgebreid bewegingsonderzoek uit te voeren en het hele bewegingspatroon van de patiënt te analyseren, kunnen wij als fysiotherapeut een beter begrip krijgen van waar de problemen vandaan komen en hoe ze zich door het lichaam verspreiden. Dit stelt hen in staat om een gerichte behandeling te bieden die niet alleen de symptomen verlicht, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakt om herhaling te voorkomen en de algehele functionaliteit van het lichaam te verbeteren.

 

Door te focussen op het herstellen van de normale beweging in het aangetaste gebied en het oplossen van eventuele compensatiepatronen elders in het lichaam, kan de kans op terugkerende klachten worden verminderd.