Nieuws

Zes jaar geleden heb ik tijdens het voetballen mijn voorste kruisband afgescheurd.Omdat ik nog in de groei was kon ik niet geopereerd worden. Daarvoor in de plaats heb ik kracht- en stabiliteitstraining gehad bij Verzijden zodat ik weer kon gaan voetballen. Vorig jaar ging ik helaas toch weer door mijn knie heen en moest ik alsnog geopereerd worden (24-09-2018). Naast de kapotte kruisband bleek er ook een scheurtje in de meniscus te zitten, welke gehecht moest worden. Hierdoor mocht ik de eerste weken nog niet zoveel doen. Ik moest twee keer in de week naar de fysio. In het begin waren dit nog individuele behandelingen, maar na een aantal maanden kwam ik in de voorste kruisbandgroep. Hier zitten meerdere mensen in met allemaal dezelfde blessure. In de groep doe je naast krachttraining ook vaak gezamenlijk oefeningen, zoals de loopladder, springen, rompstabiliteit en conditie en heb je meer tijd dan bij een normale behandeling. In de laatste maanden van mijn revalidatie heb ik meegedaan met de buitentraining. Hier begin je langzaam weer met je sport en bouw je de intensiviteit geleidelijk op om daarna weer mee te kunnen doen met de trainingen van je club. Vanaf het begin van dit seizoen kon ik weer aansluiten bij mijn eigen team en na een jaar te hebben gerevalideerd zonder terugslag kan ik inmiddels weer 100% voetballen bij mijn club ODC.