Nieuws

In april 2019 kreeg ik tijdens een voetbalwedstrijd bij een draaibeweging last van een pijnscheut in mijn knie. Ik dacht meteen dit voelt niet goed en ben geblesseerd naar de kant gegaan. Uiteindelijk viel de pijn wel mee en dacht ik dat ik gewoon door kon gaan met de sporten die ik deed. Alleen had ik op een bepaald moment bij elke inspanning, zowel bij een schiet- als afzetbeweging, tijdens het hardlopen of sprinten last van een gevoelige plek onder mijn knie.

Ik ben toen maar even gestopt met sporten en dacht nog steeds dat het vanzelf over zou gaan, maar dat deed het niet. We gingen de vakantieperiode in en ik dacht dat het met veel rust wel over zou gaan. Na de vakantie wilde ik toch weer gaan sporten en probeerde de eerste wedstrijd mee te doen. Bij de warming up voelde het wederom niet goed.

In oktober heb ik besloten om naar mijn knie te laten kijken.

Ik ben in behandeling gegaan bij Nikkie en Emilio. Nikkie maakte eerst een echo van mijn knie en constateerde een ontsteking/irritatie van de pees, die loopt van de knie naar het onderbeen (patellapees). Dit noemen ze ook wel een lopersknie.
Nikkie stelde voor de EPTE-therapie te volgen in combinatie met echografie.
Na 4 behandelingen EPTE en 3 maanden oefentherapie bij Emilio, moet ik echt toegeven dat het herstel voorspoedig verloopt en ik nu op dit moment van schrijven zo goed als bijna geen last meer heb van mijn knie. Verder sport ik nu weer 2x per week om de spieren in mijn romp en benen sterker te maken. Ook ben ik het hardlopen weer aan het opbouwen en dit gaat vooralsnog goed. Zo hoop ik eind februari weer deel te kunnen nemen aan de veteranencompetitie bij mijn club RKSV Boxtel en weer lekker te kunnen gaan hardlopen.