Ken je het, als je graag sport maar dat het plezier verdwijnt omdat al die kleine pijntjes je tegen gaan staan?

Ik in ieder geval wel en na jaren periodes wel en ook veel periodes niet kunnen sporten had ik eerlijk gezegd de hoop opgegeven. Dan maar verder sukkelen.

Tot ik Ronald tegenkwam en met hem in gesprek raakte hierover. Hij was ervan overtuigd dat hij mij weer aan het handballen zou krijgen zonder al die pijntjes (met name knie- en rugklachten).

Omdat ik Ronald een aardige jongen vind en op dat moment mijn fysio behandelingen van de zorgverzekering nog had besloot ik hem (en mezelf uiteraard) een kans te geven.

In het eerste gesprek vertelde Ronald me dat ik het komende handbalseizoen maar beter niet mee kon doen en me het beste kon focussen op mijn lijf.

Het is een intensief traject geworden waarbij Ronald mij met specifieke klachten ook naar collega’s heeft verwezen (je kunt niet alles zelf weten, gelukkig is de kennis bij Verzijden wel aanwezig.

Nu, ik schat zo’n 3 jaar later, ga ik nog steeds elke +/- 3 weken naar Ronald voor behandeling, ik heb nu eenmaal een lichaam dat onderhoud nodig heeft. Die eerlijke conclusie hebben Ronald en ik moeten trekken.

Maar het is het allemaal waard: inmiddels handbal ik weer met veel plezier en heb ik in twee jaar geen wedstrijd meer gemist. Ik ben dit jaar zelfs weer gaan trainen voor het handbal en heb bij de Vestingloop in Den Bosch de 10 km gelopen.

Deze extra’s had ik niet eens als doel gesteld, maar wel volbracht. Heerlijk om weer op deze manier te kunnen sporten!

 

Ik wil iedereen bij Verzijden bedanken en natuurlijk Ronald in het bijzonder. Wat ik onmogelijk achtte maakte hij mogelijk. Bedankt Ronald!