Nieuwsfysio ‘s-hertogenbosch, fysio boxtel, fysio schijndel, fysiotherapie boxtel, kniepijn, enkelpijn, fysiotherapie Hertogenbosch, fysiotherapie schijndel, specialisme Boxtel, specialisme Schijndel, specialisme fysiotherapie, werkplek hertogenbosch, rol schijndel

Wij merken binnen de praktijk dat onze cliënten, maar ook verwijzers en andere samenwerkingspartijen het soms lastig vinden om een goed beeld te krijgen wat een fysiotherapeut nu eigenlijk allemaal kan/doet en voor welke aandoeningen u wel en niet terecht kunt bij een fysiotherapeut. Wij begrijpen dat als geen ander! Er is namelijk geen ander beroepenveld waar zoveel specialisaties mogelijk zijn als binnen de fysiotherapie. In deze blog geven wij daarom meer inzicht in wat de rol van de fysiotherapeut inhoudt binnen FMC Verzijden, welke specialisaties wij allemaal bieden en voor welke aandoening u bij welke gespecialiseerde fysiotherapeut terecht kunt.  

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Alle fysiotherapeuten bij FMC Verzijden zijn hoog opgeleide gezondheidswerkers. Onze fysiotherapeuten helpen mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure, een operatie of een chronische aandoening. Onze fysiotherapeuten hebben de dankbare taak om het lichaam te helpen herstellen/beter te laten functioneren en pijn te verminderen.

Eisen om een fysiotherapeut genoemd te mogen worden

Een fysiotherapeut moet aan veel eisen voldoen om in het Centraal Kwaliteitsregister KNGF te komen en te blijven. Als een therapeut aan al deze criteria voldoet dan is een fysiotherapeut BIG geregistreerd.  Al onze therapeuten voldoen aan deze criteria. Wilt u weten wat de exacte criteria zijn, kijk dan op:

https://fysiotherapievoormij.nl/Eisen-aan-Fysiotherapeut/

De rol van een fysiotherapeut

De rol van een fysiotherapeut is zeer gevarieerd. De fysiotherapeut kan de fysieke toestand beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan op te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van advies, behandeltechnieken en het doen van oefeningen. Afhankelijk van de aandoening en de ernst van de aandoening, wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt.

Soorten fysiotherapie

Fysiotherapeuten kunnen zich op veel verschillende gebieden specialiseren. Naast de algemene fysiotherapie zijn er ook specifieke soorten fysiotherapie die wij binnen de praktijk bieden, onder andere:

  • Echografie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven. De golven worden uitgezonden door een zender (transducer genaamd) die geplaatst wordt op de huid.
  • Dry needling. Dit is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een acupunctuurnaald uw pijnlijke spieren aanprikt, zodat deze weer langdurig ontspannen raken.
  • Perfect Pilates. Dit zijn gewone oefeningen die gericht zijn op oppervlakkige spieren. Het is voor iedereen, jong en oud, beginners en gevorderden, topsporters en beginners. 
  • Oedeemtherapie. Oedeemtherapie richt zich op het verminderen van het vocht dat uw lichaamsdelen vasthouden. Dit wordt gedaan door middel van behandelingen en oefentherapie.

Om als gespecialiseerde fysiotherapeut aan de slag te gaan, dient een fysiotherapeut een aanvullende opleiding te volgen. Dit zijn veelal masteropleidingen. 

Bekijk ons hele aanbod op: https://fmcverzijden.nl/specialisaties-boxtel/