Afhankelijk

‘Ik heb COPD, etalage benen en recent covid19 en een dubbele longontsteking gehad. Ik ben moe, duizelig en ik ben zo kortademig.
Ik baal er van dat er een bed in de woonkamer staat en dat ik afhankelijk ben van de thuiszorg om te wassen’.

Dit is hoe het gesprek start tussen mevrouw en mij. Zij heeft in een korte periode veel zelfstandigheid in moeten leveren en zij is niet tevreden met hoe het nu gaat.

Hulpvraag

Als ergotherapeut heb ik samen met mevrouw gekeken waar haar hulpvraag ligt.

– Ik zou graag weer boven slapen en weer eens onder de douche kunnen.

– Ook ben ik afhankelijk van mijn man als ik er even tussenuit wil. Ik zou graag zelf een boodschapje willen doen.

 

Wat de ergotherapeut kan doen

Samen met mevrouw heeft de ergotherapeut de aanvraag voor een traplift en een scootmobiel gedaan bij de WMO. Mevrouw vond het spannend om met een scootmobiel te gaan rijden. Onder begeleiding van de ergotherapeut heeft zij enkele rijlessen gehad en nu kan zij veilig met de scootmobiel op pad.

Inmiddels is de traplift geplaatst en kan mevrouw weer naar boven. Zij kan weer in haar eigen bed slapen en kan weer genieten van een douche.

Het bed in de woonkamer is opgehaald en de woonkamer is weer de woonkamer!

 

Contact opnemen

Kan u zich herkennen in het feit dat u door ziekte of ouderdom activiteiten niet meer naar tevredenheid kunt uitvoeren? Neem dan contact op met onze ergotherapeut. Zij denkt graag met u mee! 06-28289807