Nieuwsklantreactie verzijden, Bosch, fysiotherapie 's-Hertogenbosch, fysiotherapie Den-Bosch, fysiopraktijk, fysiopraktijk Boxtel, fysiopraktijk Schijndel, fysiopraktijk Den-Bosch, fysiopraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk Boxtel, fysiotherapiepraktijk Schijndel, fysiotherapiepraktijk Den-Bosch, fysiotherapiepraktijk 's-Hertogenbosch, fysiotherapeut, fysiotherapeut Boxtel, fysiotherapeut Schijndel, fysiotherapeut Den-Bosch, fysiotherapeut 's-Hertogenbosch, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten Boxtel, fysiotherapeuten Schijndel, fysiotherapeuten Den-Bosch, fysiotherapeuten 's-Hertogenbosch, bewegen, bewegen Boxtel, bewegen 's-Hertogenbosch, bewegen Den Bosch, bewegen Schijndel, bewegen FMC Verzijden, bewegen in Boxtel, bewegen in Den Bosch, bewegen in 's-Hertogenbosch, bewegen in Schijndel, beweging Boxtel, beweging 's-Hertogenbosch, beweging Den Bosch, beweging Schijndel, beweging FMC Verzijden, beweging in Boxtel, beweging in 's-Hertogenbosch, beweging in Den Bosch, beweging in Schijndel

Mijn revalidatie na het ongeluk

Anderhalf jaar geleden heb ik een heftig auto-ongeluk gehad. Twee gebroken knieën, gebroken nekwervel, een gekneusde rib en veel last van extreme vermoeidheid.

Mijn revalidatieproces begon in het ziekenhuis en na intern en extern bij klinieken te hebben gezeten, ben ik na ongeveer een jaar bij fysiotherapie Verzijden gekomen. Dit werd geadviseerd door de Sint-Maartenskliniek.

Hilde

Mijn vaste therapeut is Hilde. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van gehad en vormen wij een super team.
Toen ik voor het eerst binnenkwam had ik weinig spierkracht.
De basisfunctionaliteit om zelfstandig te bewegen heb ik geleerd, maar nu moet ik mijn knieën gaan ontlasten.
Dit doen we door middel van het gecontroleerd opbouwen van spierkrachttraining.

Hilde is een energieke fysiotherapeut, die samen met mij een persoonlijk plan heeft bedacht.
We begonnen met 3 á 4x per week 25 minuten fysiobehandeling: 2x trainen en 2x dry-needling/sportmassage.
Vanwege mijn geringe spierkracht raken mijn spieren snel overbelast, waardoor ik extra massages nodig heb.

Dit heeft Hilde helemaal voor mij ingepland zodat we iedere training kunnen knallen in de gym.
Voor iedere training stellen we doelen en in combinatie met e-gym leidt dat tot een gerichte training.

Revalidatiegroep

Na een aantal maanden was ik sterk genoeg om samen met Hilde naar de fysio revalidatiegroep te gaan. Hier word ik 75 minuten lang in een klein groepje begeleid tijdens de training. Het gaat nog een tijdje duren door de operaties die ik tussendoor heb.
Hierdoor boet ik weer wat spierkracht in waar we dan weer geleidelijk op trainen.

Sportdoelen

Ons einddoel staat nu op volledige belasting en het beoefenen van verschillende contactloze sporten.
Skiën en tennis zijn mijn sportdoelen en met Hilde ga ik hier vol voor. Naar verwachting zal ik hiervoor nog een jaar nodig hebben. Met de inzet en positivisme van Hilde weet ik zeker dat dat bereikt wordt!

Reactie Hilde:

Respect voor de manier waarop je na elke operatie toch weer terug weet te knokken. Je bent altijd gemotiveerd om te trainen en je inzet heeft naar mijn mening het meest bijgedragen aan het resultaat.
Nu je je laatste operatie gehad hebt kunnen we echt gaan werken aan je einddoelen!