Nieuws

Hallo, ik ben Claudia de Rooij, 51 jaar en kamp al vanaf mijn 22e jaar met lage rugklachten. Door de jaren heen kon ik daar echter goed mee omgaan. Sinds eind 2018 was het wederom de verkeerde kant met mij opgegaan. Meerdere behandelingen, zoals fysiotherapie en behandelingen bij een MSK ARTS, ondergaan maar helaas zonder gewenst resultaat.

Op Facebook zag ik een advertentie staan voor een gratis rugscreening bij Rugcentrum Den Bosch en had meteen een afspraak gemaakt. Het voelde als laatste strohalm voor mij. Mijn rugklachten hadden zo’n impact op mijn leven dat het niet leuk meer was. Ik kon mijn werk niet volledig doen en ook privé moest ik veel dingen laten.

Na de screening ben ik het traject ingegaan en behaalde na een aantal weken goede resultaten, qua kracht. Echter ik had nog niet het gevoel dat ik klaar was omdat ik nog wel rugklachten had en ben toen in overleg verder gegaan met begeleid sporten bij het Rugcentrum.

Na een aantal weken besefte ik dat er best veel momenten gedurende de dag, zowel op mijn werk als medewerker Klantenservice als privé, pijnvrij waren. Geweldig gewoon! Dat maakt mij weer een gelukkig mens.

Verder ben ik mij er terdege van bewust dat het hier niet mee ophoud en ik altijd in beweging zal moeten blijven voor mijn gezondheid. Wat ik ook als heel fijn heb ervaren is dat ik handvatten heb gekregen om bij mijn eigen sportschool op een verantwoorde manier verder kan sporten!

Tot slot wil ik zeggen dat ik door de begeleiding van fysiotherapeut Jimmy Doomernik weer vertrouwen heb gekregen in mijn eigen lichaam; dat ik meer aankan dan ik dacht en de regie weer in handen heb! Ik ga weer vol vertrouwen 2020 in.!!!