Nieuws

In december 2017 ben ik geopereerd aan mijn voorste kruisband, en besloot ik mijn revalidatie te gaan volgen bij FMC Verzijden.

Al jaren was ik onder behandeling bij diverse orthopeden en fysiotherapeuten en had ik al meerdere operaties gehad aan mijn knie in verband met het uit de kom schieten van mijn knieschijf.
Op het moment dat ik mijn kruisband scheurde, was ik dan ook nog niet klaar met de revalidatie van een eerdere knieoperatie. Ik wist daarom vanaf het begin dat het geen ‘standaard’ kruisbandrevalidatie zou gaan worden.

Na mijn operatie kwam ik onder behandeling bij Hilde, en na een tijdje begon ik met trainen in de kruisbandgroep bij Hilde en Roy. Later werden dit Ilse en Tombra, waarbij vooral Ilse zich bezighield met mijn revalidatie.

De revalidatie verliep voor mij echt met pieken en dalen. Er waren weken (soms zelfs maanden) dat het super goed ging. In deze periodes gingen zowel mijn kracht als functionaliteit flink vooruit.

Helaas werd dit telkens opgevolgd door periodes waarbij ik weer veel pijn in mijn knie had en daardoor niet goed kon trainen. Iedere keer als dit gebeurde, ging Ilse weer op zoek wat de oorzaak kon zijn.
Wat ik hierbij ook erg goed vond, is dat er niet geschroomd werd om collega’s in te schakelen en hulp te vragen.

Uiteindelijk hadden we het vermoeden dat er een ontsteking in het vetlichaam van Hoffa aanwezig was. Dit is een soort slijmbeurs die onder de kniepees loopt.  Een doorverwijzing naar Icone werd geregeld. Bij Icone werd vastgesteld dat er inderdaad een ontsteking zat, maar ook dat schroeven van de eerdere kruisbandoperatie irriteerde. Dit werd met een operatie verholpen in februari 2020. Ook na deze operatie ging ik weer verder revalideren bij Verzijden. Toen de groepsrevalidatie moest stoppen in verband met corona, mocht ik gelukkig verder trainen bij Ilse omdat zij beoordeelde dat ik anders niet goed zou herstellen.

Nu, 3 jaar nadat ik begon met mijn revalidatietraject bij Verzijden, kan ik voor het eerst in jaren zeggen dat ik echt hersteld ben en heb ik zelfs voor het eerst in 10 jaar weer getennist! Iedereen bij Verzijden, maar vooral Ilse, bedankt!