Nieuws

“Na een ongeveer 40 jaar fanatiek hardlopen, kreeg ik vorig jaar juni last van mijn linker voet. Aanvankelijk werd gedacht aan hielspoor maar het bleek een peesplaatontsteking ofwel plantaire fasciitis te zijn. Oorzaak was lastig te achterhalen maar aan de behandeling ben ik snel begonnen; allereerst speciale inlegzooltjes van de podotherapeut en gevolgd door een serie van EPTE behandelingen door Samirah en Nikkie.

Omdat hardlopen niet meer ging ben ik wel serieus naar de sportschool gegaan; bodypump, circuit training, pilates en yoga. Totdat iemand mij in het najaar 2018 uitdaagde in maart 2019 de Kilimanjaro in Tanzania mee te beklimmen. Met goede bergschoenen waren die trainingen wel mogelijk en had ik een mooie uitdaging voor de boeg!

In december 2018 ben ik bij Tombra aan de gerichte peestraining begonnen met inmiddels als resultaat een prachtige Kilimanjaro levenservaring rijker, met mijn zoon Daniel van 23 en een goede vriend Frans van Beers van 80 jaar bereikten we de top op zaterdag 9 maart!! Van de groep van 21 lopers hebben 15 de top gehaald! Inmiddels ben ik gestopt met verdere behandelingen bij FMC Verzijden, ben ik weer aan mijn hardlooptraining begonnen en zit ik alweer op 45 minuten duurloop zonder enige pijn!! Veel dank aan Samirah, Nikkie en Tombra en veel sportieve groeten van Sander Graft