Nieuws

Via een omweg (andere praktijk) terecht gekomen bij Verzijden fysiotherapeutisch medisch centrum met hielspoor, een aandoening die maar niet wilde genezen.
Tevens begonnen met een herstelprogramma voor corona patiënten die na de besmetting nog last hebben van extreme vermoeidheid en problemen met het geheugen.

Na de heftige corona besmetting eind februari begon ik eindelijk na een half jaar weer wat energie te krijgen.

Oefentherapie

Door de oefentherapie onder begeleiding van fysiotherapeut Rehuël is mijn spierkracht en uithoudingsvermogen herstellende.
Tegelijkertijd merk ik ook een lichte verbetering in mijn hielspooraandoening, al gaat dat heel langzaam.

Mijn eerste reactie op de opmerking van Rehuël die me aanraadde om aanvullend een ergotherapeut te raadplegen was. Ergotherapie??  Dat is niks voor mij!

Echter het doseren van inspanningen en rustmomenten gedurende de dag gingen mij niet goed af, het was hollen en stilstaan.
De ene dag dacht ik weer op niveau te zijn en de volgende dag voelde ik me afgemat en futloos, wat behoorlijk frustrerend kan zijn voor iemand die altijd bezig is.

Ergotherapie

Toch maar een afspraak gemaakt met de ergotherapeut Renée Vos en heb daar geen moment spijt van gehad.

Belangrijk voor mij waren de thuisbezoeken van Renée, waar we tijdens een kop koffie dieper ingingen op o.a. mijn vergeetachtigheid en soms verwarring na de corona infectie, daar heb ik veel baat bij gehad en geeft weer vertrouwen dat het weer goed komt.
Renée gaf mij inzicht hoe inspanning  en rust in evenwicht moeten zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens het klussen of  tuinieren een half uurtje op de bank of een bakje koffie doet wonderen.

Zij heeft mij enorm geholpen om mijn energie beter te verdelen over de hele dag,

 

Als laatste wil ik mijn dank uitspreken voor de deskundigheid en aandacht van dit duo van FMC Verzijden die mij een flink stuk op weg hebben geholpen naar mijn oude niveau.

 

Jan van de Wiel.