Nieuws

Onze ergotherapeut Renée geeft een kijkje achter de schermen.

 

Meneer D. is 92 jaar en woont nog thuis met behulp van thuiszorg, familie en verschillende zorgprofessionals. Meneer is veel afgevallen en heeft weinig kracht en conditie. Hij is al onder behandeling bij de fysiotherapeut en de diëtist. De fysiotherapeut heeft meneer doorverwezen i.v.m. valpreventie.

Huisbezoek

Als ergotherapeut ben ik op huisbezoek geweest en al snel werd duidelijk dat er twee zorgvragen waren.  Meneer kan steeds moeilijker opstaan uit zijn stoel, waardoor hij steeds passiever wordt. Ook het in- en uit bed komen en het draaien in bed kost hem steeds meer kracht.

Pootverhogers

Meneer heeft de wens om zijn huidige stoel te behouden, want deze heeft veel emotionele waarde voor hem. Middels pootverhogers is de zithoogte van de stoel verhoogd, waardoor hij makkelijker kan opstaan.
Doordat het opstaan en gaan zitten minder belastend is, is meneer meer gaan bewegen met behulp van zijn rollator.

Bedbeugel

Bij het bed zijn een bedbeugel en een wendylett (glij-hoeslaken) geprobeerd. De combinatie van de bedbeugel en het glijlaken maken het draaien in bed minder belastend. Tevens heeft meneer steun aan de bedbeugel om veiliger uit bed op te staan.
Tevens is er samen met meneer en familie gekeken naar oa. medicatie gebruik, ruimte in huis om te bewegen met zijn rollator, losse snoeren/kleedjes in huis en het soort schoeisel.

Zelfstandig wonen

Via de praktijk heb ik hulpmiddelen tot mijn beschikking die ik eerst met de cliënt vrijblijvend kan uitproberen. Zonder dat de cliënt direct kosten maakt.
Zodra de hulpmiddelen/voorzieningen adequaat zijn bevonden, begeleid ik de aanvraag of aanschaf.

Kleine aanpassingen kunnen er al voor zorgen dat iemand zo zelfstandig mogelijk en veilig kan blijven functioneren in eigen woning/omgeving.

Contact

Herkenbaar? Naar aanleiding van dit bericht benieuwd of onze ergotherapeut ook iets voor u kan betekenen?
Neem vrijblijvend contact op. Bel 0411-674447 of stuur een email